En av de aller beste

Trommeslager Erland Dahlen står øverst på ringelista til mange av landets aller beste uansett sjanger. Her møter vi han helt aleine.

Erland Dahlen med et unikt visittkort.

Du skal ha gjort en imponerende innsats hvis du har greid å unngå Erland Dahlens trommebidrag de seieneste åra. 44-åringen fra musikkmetropolen Ulefoss i Telemark har spilt på over 160 skiver med storheter som Madrugada, Exploding Plastix, John Paul Jones fra Led Zeppelin, Eivind Aarset, Anja Garbarek, Serena Maneesh, Arve Henriksen, Ane Brun og Ellen Andrea Wang. I det siste har han også vært en del av bandene til Nils Petter Molvær og Stian Westerhus. Vi snakker på øverste hylle hele veien med andre ord.

Nå er det slik at de færreste trommelsagere lager soloskiver. Bortimot ingen lager to av det slaget, men “Blossom Bells” er faktisk Dahlens andre – “Rolling Bomber” så dagens lys i 2012. Grunnen er helt sikkert at både han sjøl og mannen bak Hubro, Andreas Risanger Meland, mer enn ante at Dahlen hadde mye på hjertet og du verden så rett de har hatt.

Hvis du ser, eller hører, for deg at “Blossom Bells” er en en godt og vel 37 minutter lang trommesolo, så tar du veldig feil. Dahlen er en multiinstrumentalist som spiller på det meste som kommer hans vei, det være seg av tradisjonelle instrumenter som gitar og xylofon, og spesiallagede saker og leker og i tillegg bruker han elektronikk på et smakfullt og effektfullt vis.

Med dette og mye mer til sin disposisjon lager han seks lydlandskap, eller låter, som henter hemningsløst fra kilder som krautrock, drone- og ambient musikk, samtidsmusikk og impro og mikser det med rockens og jazzens heftige energi.

Dahlens fantasiverden virker å være utømmelig og det er usedvanlig spennende å bli invitert med inn i den og bli tatt med på ekskursjon til ukjente steder.

Musikken er tøff, vakker, sær, personlig, energisk og aldri i nærheten av å være likegyldig. Erland Dahlen forteller oss nok en gang at han har noe helt eget å melde.

Erland Dahlen

Blossom Bells

Hubro/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg