Personlige Morten

Morten Qvenild er en av de hippeste musikantene i Norge – ferdig snakka.

Morten Qvenild i ei sjelden pause fra pianoet.

De av oss som har vært så heldige å få følge Morten Qvenild bortimot fra starten med de første Jazzintrovinnerne Ra og med hans mentor Jon Eberson, er på ingen måte overraska over at han med sjumilssteg – han løper jo maraton – har inntatt en posisjon som en av denne verdensdelens aller mest kreative, allsidige og spennende musikanter – uansett sjanger. I tillegg til sine egne hjertebarn som In The Country, sPaceMonkey og Susanna & The Magical Orchestra, så har han bidratt på godt og vel 50 skiver med artister som National Bank, Solveig Slettahjell, Susanne Sundfør, Thomas Dybdahl, Marit Larsen, Nils Petter Molvær og Shining. Vi snakker om en voldsom palett her!

Qvenild under lanseringskonserten på Kongsberg i sommer.

De seineste åra har Qvenild jobba mye med soloprosjektet HyPer(sonal) Piano som blei sjøsatt under årets Kongsbergfestival. Vi som var tilstede der mer enn ante hva som ville komme på “Personal Piano” – og du verden så flott at antagelsene gikk i oppfyllelse.

Programmøren, tangentmaestroen og vokalisten Morten Qvenild har skapt et helt lite lydunivers der alt fra popinspirasjon – den eneste låta han ikke har skrevet sjøl er Rihannas “We Found Love”!!!!!! – eksperimentering og improvisasjon går elegant i hop i The Mad Professor´s musikalske forskerhjerne. På mange vis er det nemlig slik at at Qvenild har oppholdt seg i laboratoriet sitt og benytta seg av alt som finnes av elektronikk, duppeditter, piano og sin unike kreativitet og kommet ut med dette usedvanlig personlige mesterverket.

Hver gang jeg møter Morten Qvenild så overrasker han meg. Han er stadig på vei til nye steder og hvor han er på vei nå aner jeg ikke. Det jeg vet er at jeg er veldig glad for at han er der han er nå – personlige Morten Qvenild.

Morten Qvenild

Personal Piano

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg