En av de største heltene

Joe Satriani spiller så avgjort i gitaristenes elitedivisjon – uansett sjanger. Og er det et sted helter dyrkes så er det blant gitarfreaks.

Joe Satriani er i stand til det aller meste med sine seks strenger.

Helt siden amerikanske Joe Satriani (59) debuterte under eget navn i 1986 med “Not of this Earth”, har han sammen med andre plekterførere som Jimi Hendrix, Jimmy Page og Jeff Beck vært med å legge lista for gitarister kloden rundt.

Om det kalles instrumental rock, jazz fusion eller hard rock det Satriani har holdt og holder på med i de rundt 30 åra siden den gang, er ikke vesentlig – det som betyr noe er at det har vært og er skyhøy kvalitet på det han bedriver og det er det på alle måter.

“Shockwave Supernova” er Satrianis femtende album under eget navn og han har skrevet all musikken sjøl. Sammen med et grunnkomp bestående av bassisten Bryan Beller og trommeslageren Marco Minnemann fra bandet The Aristocrats og med flere gjestopptredener blant annet av en av verdens mest ettertrakta trommeslagere uansett sjanger, Vinnie Colaiuta, så viser Satriani oss nok en gang hvilken enormt allsidig, virtuos og på alle måter briljant instrumentalist han er.

Store deler av programmet går unna i et helvetes tempo, men på enkelte låter, spesielt den nydelige “Butterfly and Zebra” møter vi Satriani på det mest følsomme og nedpå – han fikser det også.

Jeg må innrømme at jeg ikke har hatt et voldsomt nært forhold til Joe Satriani opp gjennom åra. Årets møte har ført til fornya respekt og begeistring – Joe Satriani er fortsatt en av de største gitarheltene på kloden.

Joe Satriani

Shockwave Supernova

Legacy/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg