Bringer mye til torgs

Bedre musikalsk eksamensbesvarelse enn det svenske Johan Lindvall og hans sju norske venner har levert med bandet TORG er vanskelig å oppdrive.

Kjernegruppa i TORG. Fra venstre Jan Martin Gismervik, Johan Lindvall, Ina Sagstuen og Christian Winther.

Som så mange andre håpefulle svenske jazzmusikanter, så har den 25 år gamle pianisten, komponisten og bandlederen Johan Lindvall tatt turen over Kjølen for å få sin utdannelse i Norge – enten i Oslo eller Trondheim.

Lindvall har studert i hovedstaden og siden 2012 har han hatt kvartetten TORG som sitt hovedprosjekt. Den har i tillegg til han sjøl bestått av trommeslageren Jan Martin Gismervik, stemmekunstneren Ina Sagstuen og gitaristen Christian Winther. I forbindelse med Lindvalls eksamenskonsert på Musikkhøgskolen blei kvartetten utvida til oktett og det er den versjonen vi får møte på TORGs debutskive.

TORG like før de gikk opp til eksamen.

De fire gjestene er trompeteren Torstein Lavik Larsen, bassisten Magnus Skavhaug Nergaard, trombonisten Henrik Munkeby Nørstebø og saksofonisten Mette Henriette Martedatter Rølvåg – det betyr at alle åtte har røtter i mange av de mest spennende unge bandene i kongeriket. Til sammen har Lindvall og TORG med gjester gitt oss knappe 35 minutter med musikk i så mange grenseland som vel tenkelig og så personlig som god improvisert musikk skal være.

De 15 korte låtene befinner seg i et landskap som henter inspirasjon fra både jazz, knirkepop og samtidsmusikk og tar oss med til steder vi aldri har vært på før – og neppe kommer tilbake til heller.

Johan Lindvall er en musikant og musikalsk “forsker” med mye spennende i seg. TORGs debut er en interessant start på ei karriere som garantert vil dukke opp på nye hittil uoppdaga stoppesteder i åra som kommer.

TORG

kost/elak/gnäll

Jazzland Recordings/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg