Midtøsten møter vesten

Trompeteren Ibrahim Maalouf har tatt med seg sine røtter fra Libanon og laget sin helt egen fusjon.

Ibrahim Maalouf har noe helt eget å fare med.

Den 34 år gamle trompeteren, bandlederen og komponisten Ibrahim Maalouf, født i Beirut i Libanon, forlot hjemlandet sammen med sin familie under borgerkrigen i landet til fordel for Paris og Frankrike, er en av de mest spennende trompeterene og musikkskaperne i grenseland han er bortimot aleine om.

Maalouf har tatt med seg sine arabiske røtter, noe som blant annet viser seg gjennom hans unike bruk av kvarttoner – noen han lærte av sin trompetspillende far og den amerikanske trompeteren Don Ellis.

Maalouf har dukka opp i mange forskjellige konstellasjoner allerede, det være seg relativt straight jazz, jazzrock som i Molde i fjor og i klassisk musikk.

Med “Kalthoum”, som er en hyllest til sterke kvinner som har hatt innflytelse på historiens gang, tar han oss med til steder de færreste av oss har vært på tidligere. Sammen med den tyske pianisten Frank Woeste har Maalouf “oversatt” en egyptisk divasang unnfanga i 1969 til jazz og når reisefølget ellers består av de amerikanske gigantene Larry Grenadier på bass, Clarence Penn på trommer og Mark Turner på saksofon, så er det en åpenbar bekreftelse på at dette er et mestermøte som har ført til en musikalsk “enighet” som politikere, religiøse ledere og andre som mener konflikt er veien å gå, burde tvangsfores med.

Ibrahim Maalouf har tatt nye, spennende steg med “Kalthoum” på det gjenoppståtte og legendariske selskapet Impulse! som blant annet var John Coltranes “hjem” mot slutten av hans liv. Ibrahim Maalouf kan absolutt være en ny døråpner i mesterens fotefar.

Ibrahim Maalouf

Kalthoum

Impulse!/Universal Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg