Et herlig liv

Med et knippe standardlåter og noen overraskelser fra pop- og soulverdenen gir kvartetten Lush Life fra Skien oss en sval og vakker start på høsten og god hjelp til å gjøre den kortere.

Jan Olav Renvåg, Nina Gromstad, Stig Sjøstrøm og Rune Klakegg betyr Lush Life.

Hvor lenge vokalist Nina Gromstad, pianist Rune Klakegg, bassist Jan Olav Renvåg og trommeslager Stig Sjøstrøm har eksistert som Lush Life, aner jeg faktisk ikke. Spesielt viktig er det heller ikke – det som betyr noe er at det sitter og det tar ikke mange runder med “Ordinary Things that Everyone Ought to Do” før man skjønner at her er det både empati og kjemi i bøtter og spann.

Gromstad og Sjøstrom er nye størrelser for meg, mens spesielt Klakegg og i noe mindre grad Renvåg har vært tilstede på den norske jazzhimmelen i flere tiår.

Her snakker vi om en kvartett fra Grenlandsområdet som har felles hjerte for vakre og tidløse standardlåter, poplåter med noe inderlig ved seg som Stevie Wonders “Part Time Lover” og Randy Newmans “I Think it´s Going to Rain Today” – i en nydelig duoversjon med Gromstad og Klakegg.

Gromstad har ikke verdens største stemme, men synger med bortimot perfekt diksjon og en inderlighet og glitrende engelskuttale som gjør at hun presenterer seg på et vakkert og inviterende vis. Rune Klakegg er enkelt og greit en av kongerikets mest undervurderte pianister. Da han viste seg fram gjennom band som Cutting Edge og Out to Lunch på 80-tallet, var jeg overbevist om at her hadde vi med ei stemme å gjøre som ville spille ei sentral rolle i norsk jazz i mange tiår. Slik har det av uforståelige årsaker ikke blitt, men her viser i alle fall Klakegg hvilken eminent melodiker og klangskaper han er. Vakkert! Renvåg og Sjøstrøm gjør det som er forventa av dem uten å breie seg på noen måte – her er det kollektivet og den gode melodien som står i fokus.

Lush Life forteller oss at det skjer mye interessant og spennende også utenfor de store byene og kvaliteten holder meget høyt nivå.

PS Klakeggs morsomme coverillustrasjoner er en ekstra bonus – her snakker vi om en kreativ sjel på mange plan.

Lush Life

Ordinary Things that Everyone Ought to Do

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg