Svenske i dytten

Lennart Axelsson er en svensk trompeter og storbandmusikant som vet å ta vare på tradisjonen.

Det swinger kraftig av Lennart Axelsson og storbandet hans.

Aldri hørt om Lennart Axelsson sier du? Da er vi minst to og det er absolutt ingen grunn til å skamme seg. Likevel er det millioner rundt om på kloden som har hørt den 74 år unge svenske som siden 70-tallet har oppholdt seg i Sveits og Tyskland og spilt i radiostorband og i åresvis med den tyske legenden James Last.

For 10 år siden pensjonerte Axelsson seg, som også har jobba som professor i Hamburg, fra storbandet til det tyske kringkastingselskapet NDR – det vil si et av de beste og mest profesjonelle storbandene på kloden.

Axelsson la på ingen måte trompeten på hylla av den grunn og da han runda 70 vokste tanken fram om endelig å lage en cd under eget navn – hans aller første! Som sagt så gjort og Axelsson tok kontakt med nok en “landflyktning”, amerikaneren Joe Gallardo som i tillegg til å spille trombone også er en utmerket arrangør.

Axelsson spurte mange av sine gamle venner i NDR-bandet om de kunne tenke seg å være med på storbandutflukten og “alle” takka ja. Med et repertoar bestående av alt fra “All the Things You Are”, “Feelings”, “Just Friends”, “Body & Soul”, “Doxy” og “Shadow of Your Smile”, noen latinlåter og litt originalstoff fra Gallardo, får vi nesten 80 minutter med hardstwingende og tradisjonell storbandmusikk av høy kvalitet.

Sjøl om Lennart Axelsson etterhvert har blitt en voksen herre, så framstår han som en solist med stor oversikt, en flott tone og et genuint hjerte for denne musikken og storbanduttrykket. Bandet låter framifrå, arrangementene er meget gode og i tradisjonen, sjøl om ingenting “nytt” blir servert og det er mange andre solister i rekkene her som også viser seg fram.

Det skulle ta si tid før Lennart Axelsson og mine veier krysset hverandre, men når det først skjedde så har det vært et usedvanlig hyggelig møte – i alle fall sett fra mi side!

Lennart Axelsson

All the Things You Are

Membran/Must Have Jazz/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg