Nå er alt i boks

Karl Seglem er en musikant og en visjonær med et sjeldent pågangsmot. I denne boksen med tre cder viser han oss litt av sitt mangfold.

Karl Seglem har gjort bukkehornet til et instrument.

Karl Seglem (54) markerer sine 30 år som utøvende musikant med å gi oss trippelutgivelsen “JazzBukkBox”. Seglem har gjennom disse 30 åra servert oss godt og vel 30 cder under eget navn og han har vist en utholdenhet, stahet og evne til å gå egne veier som er imponerende. I tillegg har han også drevet sitt eget plateselskap, NORCD, som har vært viktig ikke bare for hans egen karriere, men også for en rekke andre norske musikanter i skjæringspunktet mellom jazz og folkemusikk.

I forbindelse med denne jubileumsutgava har Seglem valgt å gå nok en utradisjonell vei. Med “hjelp” av crowdfundingselskapet pledgemusic.com har han fått tilhengere verden rundt til å være med å finansiere dette store prosjektet. Ikke bare det: med å komme med bidrag har “folket” også hjulpet til slik at to bukker på Vestlandet kan få et langt og godt liv og dermed utvikle horn som etterhvert blir blåseinstrumenter – noe Seglem mer eller mindre egenhendig har satt på det musikalske verdenskartet.

Karl Seglem med sin faste og eminente kvartett.

Det musikalske innholdet i boksen er tredelt og forteller oss mye om hvilken allsidig bandleder, komponist, saksofonist og bukkehornist Seglem er.

“Live in Germany” gir oss ni låter med med Seglems akustiske kvartett fra en turné i 2013. Sigurd Hole (bass), Jonas H. Sjøvaag (trommer) og Andreas Ulvo (piano) utgjør et strålende ensemble sammen med sjefen og den groovy musikken i med solide røtter i både folkemusikk og jazz går tydeligvis rett hjem gos germanerne.

På “Lærad” – navnet på treet som står på taket av “Valhall – møter vi Seglem på ymse bukkehorn, antilopehorn og stemme. Seglem har spurt en rekke musikanter, blant andre Mari Kvien Brunvoll, Erik Honoré, Reidar Skår, Elin Rosseland og Hans Hulbækmo om å skape og arrangere musikk rundt utgangspunkt Seglem har skapt enten utendørs i 11 minusgrader eller innendørs i 22 varmegrader. Temperaturen i horna hans er sjølsagt ganske så forskjellig og det har også resultatene fra hans medsammensvorne blitt. Tøft, annerledes og veldig spennende.

“Worldjazz” er navnet på del tre. Låtene er henta fra cdene “Femstein”, “Urbs”, “Ossicles” og “Som spor” – i tillegg til to nye remixer.

Her omgir Seglem seg med ei ypperlig blanding av jazzmusikanter og folkemusikanter – ikke minst spiller hardingfelespilleren Håkon Høgemo ei viktig rolle, som han har gjort i store deler av Seglems karriere. Seglems unike musikalske bumerke viser seg kanskje aller best frem her.

“JazzBukkBox” er en voldsom manifestasjon av hvem og hva Karl Seglem er. De som har gått inn – døra er fortsatt åpen forresten – via pledgemusic.com får også både en dvd og ei t-skjorte med på kjøpet.

Uansett er musikken det aller viktigste og den er både unik, spennende og veldig bra fra start til mål.

Karl Seglem

JazzBukkBox

NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg