Flott oppfølger

Saksofonisten, komponisten og bandlederen Torbjørn Sletta Jacobsen har passert under radaren for svært mange. Her kommer påminnelse nummer to om at det er djupt urettferdig.

Torbjørn Sletta Jacobsen har mye vakkert og personlig på hjertet.

Foto: Freddy Augdal Wike

Den 42 år unge altsaksofonisten, bassklarinettisten, komponisten og bandlederen Torbjørn Sletta Jacobsen kom for mange fra det store intet da han debuterte under eget navn i 2011 med “Time Layers”. Mye av årsaken er nok at Oslo-gutten hadde tilbragt mange år med studier og musisering i København.

Debuten var en klar beskjed om at her var det en musikant med mye på hjertet både som komponist, bandleder og musikant og “Biting Tails” er en klar bekreftelse på at her er det mye på lager.

Sammen med pianist Espen Eriksen og trompeter Gunnar Halle, også han med lang fartstid i København bak seg, som begge var med på debuten, og nyankomne Audun Ellingsen på bass og Freddy Augdal Wike på trommer, så viser Sletta Jacobsen oss at vi har med ei “ny” stemme å gjøre som på et elegant, vakkert og melodisk vis fusjonerer musikk med røtter i et moderne amerikansk uttrykk og et ganske så melankolsk og luftig nordisk landskap.

Kvintetten er både sampilt og åpenbart empatisk og solistisk er begge blåserne og Eriksen en sann svir å være sammen med.

Torbjørn Sletta Jacobsen sprenger forsåvidt ingen grenser med “Biting Tails”, men han etablerer seg høyt oppe på lista i mellomgenerasjonen av norske musikanter. Der er nivået svært høyt fra før.

Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett

Biting Tails

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg