Et unikt møte

Den fantastiske luttspilleren Rolf Lislevand, med røtter i såkalt tidlig musikk, har møtt Bjergsted Jazz Ensemble. Det har det blitt overraskende og nydelig musikk av.

Rolf Lislevand – for en musikant!

Rolf Lislevand, 53-åring fra Oslo, men bosatt i Verona i Italia og musikkprofessor ved den statlige musikkhøyskolen i Trossingen i Tyskland, har av alt på jord utvikla seg til å bli en av klodens aller beste luttspillere. Lutt er et gammelt, fantastisk strengeinstrument som ikke mange spiller, men Lislevand har spesialisert seg på å spille musikk som hører til instrumentet fra mange århundrer tilbake. Her gjør han forsåvidt også det, men sammen med trompeter og arrangør Tore Johansen og Bjergsted Jazz Ensemble fra Stavanger, så har Lislevand satt musikken inn i nye, spennende og moderne rammer.

Lislevand sammen med Bjergsted Jazz Ensemble – et vakkert møte.

I 2011 fikk Tore Johansen forespørsel fra MaiJazz i Stavanger om han kunne tenke seg å skrive arrangementer for de “to” – Rolf Lislevand og Bjergsted Jazz Ensemble – et lite “storband” bestående av både proffer og proffe studenter. Han lurte først på om det var mulig: dette vare og skjøre strengeinstrumentet sammen med masse blåsere og en heftig rytmeseksjon?

Lislevand sendte Johansen noen melodier og basslinjer med røtter i et europeisk tradisjonsrepertoar – dett var dett, men da alle møttes i Stavanger hadde Johansen skapt en miks som passa alle bortimot perfekt. Tradisjonsmusikk møter moderne, flotte jazzarrangement og både Lislevand og lutten og Bjergsted med solister som Svein Olav Herstad på tangenter, Tore Johansen på trompet og Tor Yttredal på sopransaksofon – og mange kjempeflinke ungdommer – kommer alle til sin rett.

Debuten i 2011 vare en kjempesuksess og i november i fjor møttes de igjen og gikk i NRK-studio i Stavanger hos den ypperlige teknikeren Per Ravnaas og når mastringa er gjort hos Jan Erik Kongshaug i bakkant så er alt i de beste hender.

“Tourdion” med Rolf Lislevand og Bjergsted Jazz Ensemble så jeg faktisk ikke komme. Akkurat derfor er det ekstra hyggelig å slå fast at dette møtet har blitt usedvanlig vakkert og helt unikt – med et par julesanger som ekstra bonus også!

Rolf Lislevand & Bjergsted Jazz Ensemble

Tourdion

Inner Ear/Musikkoperatørene

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: 라이브바카라

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg