En av verdens beste gitarister

Belgiske Philip Catherine har gjennom flere tiår bevist sitt mesterskap. Her er han på hjemmebane og med stort orkester – endelig.

Philip Catherine – med en unik tone i hornet sitt.

Philip Catherine (72) har stått øverst på ønskelista til “alle” fra Dexter Gordon til Chet Baker. Han hadde en fantastisk trio sammen med Billy Hart og Niels-Henning Ørsted Pedersen, hans pilte i rockebandet Focus og han er med på den legendariske innspillinga av “Blåmann, Blåmann” med Jan Erik Vold, Egil Kapstad, Terje Venaas og nevnte Baker. Lista kan gjøres uendelig mye lenger og årsaken er hans umiskjennelige tone, enorme musikalitet og stilsikkerhet.

I forbindelse med at jazzfestivalen i hans hjemby Brussel inviterte Catherine til å gjøre et spesielt prosjekt, benytta vår mann anledninga til å invitere ni forskjellige arrangører til å skrive arr for Orchestre Royal de Chambre de Wallonie på 11 av hans egne låter. Festen blir innleda med den eneste han ikke har skrevet sjøl, men som er skrevet for han – “Philip à Paris” – og den passer utmerket inn med det som følger etter.

Catherine har med seg sitt faste band med bassisten Philippe Aerts, pianisten Nicola Andrioli, gitaristen/elbassisten Nicolas Fiszman og trommeslageren Hans van Oosterhout – alle spiller ei viktig, men solistisk beskjeden rolle – her er det Catherine som er Solisten med stor S.

Musikken er uten unntak nydelig, usedvanlig melodisk og ganske nedpå. Fra tidligere møter vet vi at Catherine har muligheten til å skape herlig musikk i uante tempi, men her er det altså den reflekterende utgava vi møter, noe som passer utmerka med fullt strykeorkester.

Philip Catherine bekrefter nok en gang at han er en av verdens aller mest uttrykksfulle og beste gitarister – nå i en helt ny setting fra en konsert den 15. januar i år.

Philip Catherine

The String Project – Live in Brussels

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg