Den siste store

89 år unge Tony Bennett traff vi sammen med popikonet Lady Gaga ved forrige korsvei. Nå er det pianisten Bill Charlap som er reisefølge. Det holder lenge det.

Tony Bennett og Bill Charlap – hvilken fantastisk duo.

Anthony Dominick Benedetto, kanskje bedre kjent som Tony Bennett, runder 90 den 3. august. Det er intet mindre enn naturstridig at han holder både det tempoet han holder når det gjelder turnering og plateinnspillinger og at han stadig legger kvalitetslista høyere. I fjor og i sommer var det samarbeidet med Lady Gaga som stod på programmet, det vil si cden “Cheek to Cheek” og lang turné som dessverre ikke kom lenger nord enn København.

Mer eller mindre samtidig har evighetsmaskina Bennett vært i studio sammen med den ypperlige pianisten Bill Charlap og spilt inn 14 låter av en av de aller største komponistene og tekstforfatterne i amerikansk musikk – Jerome Kern (1885-1945). Det betyr blant annet “All the Things You Are”, “Dearly Beloved”, “The Song Is You”, “They Didn´t Believe Me” – med en spesielt nydelig tekst, “The Way You Look Tonight”, “Yesterdays” og “Look for the Silver Lining”. Vi snakker om evige melodier og sanger som har fått sin plass i “The Great American Songbook” og bedre mann til å tolke dem enn Tony Bennett finnes enkelt og greit ikke.

Fra det legendariske samarbeidett mellom Bennett og Bill Evans fra 1975 – “The Tony Bennett/Bill Evans Album” – vet vi at Bennett passer utmerket i et slikt duolandskap. Charlap tar opp stafettpinnen etter Evans på best tenkelige vis og på noen av låtene er også trioen til Charlap, trommeslager Kenny og bassist Peter Washington, med. Charlaps fantastiske pianospillende kone, Renee Rosnes, med gode norske røtter, utgjør også en pianoduo med sin mann på flere av spora.

Uansett setting er Tony Bennett rett mann for anledninga. Han er en tolker av denne sangskatten som det ikke finnes maken til på Tellus i alle fall og det er bare å krysse fingre og tær for at han er med oss i mange, mange år ennå. Han er den siste og største av sin generasjon som kan denne kunsten.

Tony Bennett & Bill Charlap

The Silver Lining – The Songs of Jerome Kern

RPM Records/Columbia/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg