Fri flyt

Trommeslager Dag Erik Knedal Andersen og saksofonist Jørgen Mathisen er to av de ledende unge frihetssøkerne i norsk jazz.

Instant Light i aksjon.

Dag Erik Knedal Andersen, opprinnelig fra Steinkjer, og Jørgen Mathisen, fra Oslo, er begge i begynnelsen av 30-åra og traff hverandre da de studerte på den berykta jazzlinja i Trondheim på begynnelsen av 2000-tallet. Berykta for kvalitet, må vite, og her kommer nok et eksempel på det.

Det siste tiåret har de to dukka opp og vist fram en solid egenart i band som Zanussi 5, The Core, AKODE og Møster/Edwards/Knedal Andersen. De har begge hatt en solid hang mot et ganske så fritt uttrykk, men spesielt Mathisen har også fortalt oss at han har et herlig melodisk gen.

Med Instant Light er det så avgjort det frie, kreative og ekspressive genet som får fritt spillerom. De tre “låtene” der Mathisen beveger seg ved tenor- og sopransaksofonens yttergrenser og der Knedal Andersen både følger og leder an på et svært så lyttende og dynamisk vis, forteller oss om to sjelsfrender som har mye unikt som skal ut.

LP-en varer ikke lenge og på mange vis er det helt ok. Musikken virker nesten slik at det er som å trekke pusten og så varer den så lenge det er mulig å holde den. Med det energinivået Instant Light legger for dagen er det slik det skal være – 70 minutter med et slikt trøkk hadde gått på helsa løs 🙂

Det Dag Erik Knedal Andersen og Jørgen Mathisen serverer med Instant Light er ikke hverdagskost og godt er det. Dette er krevende musikk som oppleves best aleine og et sjelsliv i noenlunde balanse kan helt sikkert være en fordel. Det er samtidig musikk som er dypt personlig og som har mye å gi – Dag Erik Knedal Andersen og Jørgen Mathisen er på et spennende sted i livet og karriera. Instant Light er et godt bevis på det.

Instant Light

Komodo

Instantdisk/Subradar/discogs.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg