Nok ei flott stemme

Anja Eline Skybakmoen har de seineste åra fortalt oss at hun har mye uforløst. Med “Echo” har det virkelig løsna.

Anja Eline Skybakmoen har kommet til et flott sted i livet sitt.

31 år unge Anja, som hun kun kaller seg i forbindelse med utgivelsen av “Echo”, fra Trondheim, har det siste tiåret gitt oss stadige antydninger om at det ville komme noe svært særeget fra henne. Vi har møtt henne i de spennende vokalensemblene Eplemøya Songlag og Pitsj og vi har truffet henne på egen hånd. Solodebuten kom i fjor med “We´re the Houses” og hun har vunnet flere priser, blant Moldejazz´sin talentpris i 2012. Vi har enkelt og greit med et vokaltalent av sjeldent merke å gjøre. Med “Echo” føler jeg at hun har tatt nok et stort steg i retning seg sjøl.

På “Echo” gir hun oss ni låter hun har skrevet sjøl. Med sin nydelige, lyse og varme stemme evner hun å fortelle oss historier med tekster langt over gjennomsnittet til sine kolleger uansett sjanger.

Apropos sjanger – det er heldigvis veldig vanskelig å sette Anja i bås. Hun har sjølsagt tatt med seg mye fra sin studier på jazzlinja i Trondheim, men her er det like mye popimpulser og hun har også jobba mye med persisk musikk som det finnes klare spor etter underveis også. Tilsammen blir det noe som er hennes helt personlige, men vil noen gjerne antyde at det er et slektskap med for eksempel Emilie Nicolas her, så skal ikke jeg protestere kraftig i alle fall.

Når hun så omgir seg med glitrende jazzfolk, med åpne sanser for all annen god musikk også, som David Aleksander Sjølie, som også har vært med og produsert, Ivar Loe Bjørnstad, Sebastian Haugen-Markussen, Dag-Filip Roaldsnes og Kim-Erik Pedersen, så er sjølsagt tonefølget i de aller beste hender. Et av “Echo”s høydepunkt, “Let Me Guide You”, er en flott duett med storebror Jonas Skybakmoen – i den familien er det absolutt muligheter for elevert skjønnsang rundt juletreet vil jeg tro.

Anja Eline Skybakmoen har vunnet P3s coverkonkurranse av Raga Rockers “Noen å hate” og blir garantert å høre med den utover høsten også. Det er all mulig grunn til å låne henne øre for hennes eget gjennombrudd som jeg mener “Echo” er også.

Anja Eline Skybakmoen

Echo

Triogram/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg