Chet Baker lever!

Chet Baker er et av jazzens største ikoner og franske Stéphane Belmondo gjør sitt for at vi ikke skal glemme han.

Stéphane Belmondo tar nydelig vare på arven etter Chet Baker.

Stéphane Belmondo er en 48 år gammel fransk trompeter og flügelhornist som har hatt en stor helt i mesteparten av sitt liv: Chet Baker. Da Baker besøkte Paris mellom 1985 og 1988, og blant annet spilte inn “Blåmann! Blåmann!” med Jan Erik Vold, utvikla Belmondo og Baker et nært vennskap og Baker støtta og oppmuntra Belmondo til å følge i hans fotspor. Etter at Baker falt ut av et hotellvindu i Amsterdam den 13. mai 1988 og døde, har Belmondo vært en av dem som har tatt opp stafettpinnen og du verden som han har ført arva videre. Det hersker ingen tvil om at Stéphane Belmondo har fulgt råda fra mesteren og sjøl om han ikke er noen kopi, det er faktisk og heldigvis ikke mulig, så er han ofte nært opptil Baker i både inderlighet og måte å omfavne en sang på.

Repertoaret er til forveksling lik en Baker-seanse enten live eller på plate: “I Remember You”, “Love for Sale”, “With a Song in My Heart”, “Seven Steps to Heaven” og “Green Dolphin Street” er alle klassikere nært forbundet med Baker. I tillegg har Belmondo funnet fram et par vakre låter som såvidt jeg vet Baker aldri spilte, Belmondos egen “Daddy and I” og Milton Nascimentos “Tarde”.

Baker trivdes spesielt godt i et trommeløst selskap etterhvert og der finner vi Belmondo også. Landsmannen Thomas Bramerie og den nederlandske gitaristen Jesse van Ruller er et bortimot perfekt reisefølge for Belmondo og på “Blame It on My Youth” er nok en Baker-tilhenger, vokalisten Amin Bouker, hjertelig tilstede med et foredrag som forteller oss at han har brukt mer enn et kvarter av livet sitt til å høre på mesteren.

Stéphane Belmondo sier at Chet Baker var som en far for han. Baker forandra livet hans og det tok han 25 år før han endelig tok mot til seg å laga denne hyllesten til han. Jeg kan vel ikke påstå at jeg har venta på den, men du verden så flott at den har dukka opp. Dette er nemlig en hyllest gjort med hjertet. Chet Baker lever!

Stéphane Belmondo

Love for Chet

Naïve/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg