Black metal Django

Gildas Le Pape har ei fortid som blytung gitarist i black metalbandet Satyricon. Nå er det noe helt annet som gjelder – stringswing med kameraten Stian Vågen Nilsen.

Stian Vågen Nilsen og Gildas Le Pape i aksjon.

Herrens veier er visstnok uransakelige og Gildas Le Papes vei fram til denne smakfulle stringswing-ekskursjonen sammen med Stian Vågen Nilsen, som noen sikkert har hilst på i bandet Jazzbanditt – et band med et liknende uttrykk som denne duoen, er ikke akkurat av de vanligste.

Etter at favorittbandet hans innen black metal, norske Satyricon, lette etter ny gitarist rundt 2007, sendte han enkelt og greit inn søknad og blei kallt inn på audition. Le Pape satt seg på flyet, vil jeg tro, og landa i Oslo og like etter var jobben hans. Helt fram til 2013 var det Satyricon for alle penga, men samtidig bar også Le Pape på en “hemmelighet”: han digga og spilte også en annen form for musikk! Han var nemlig en improvisernede musikant også med et stort hjerte stringswing-tradisjonen som Django Reinhardt “oppfant” på 30-tallet.

Sammen med Stian Vågen Nilsen har han skapt en usedvanlig stilsikker duo som tar for seg åtte låter sterkt forbundet med “far”. “Them There Eyes”, “What Is This Thing Called Love”, “Django´s Tiger” og Reinhardts udødelige arrangement av Griegs “Norsk dans” – “Danse Norvégienne”, står på repertoaret og sammen med den franske bassisten Ghali Hadefi – plata er spilt inn i Frankrike i februar i år – gir de to oss mange bevis på at dette er udødelig og tidløs musikk i de rette hender.

Stian Vågen Nilsen og Gildas Le Pape, han har heldigvis blitt boende i Norge, veksler på å være solist og kompgitarist og stortrives tydeligvis i hverandres selskap. Det er også veldig lett å trives sammen med dem. Her swinger det!!!

Stian Vågen Nilsen & Gildas Le Pape

Crossing the Line

Hot Club Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg