Et heftig kollektiv

Sju av de største talentene fra jazzlinja i Trondheim har funnet sammen i Megalodon Collective. Det har det blitt saker av.

Ei flott samling av store talenter – Megalodon Collective.

Skal det ingen ta dette her? Heldigvis virker det som om svaret er nei. Vi snakker om strømmen av talentfulle norske jazzmusikanter og med Megalodon Collective kommer nok en bekreftelse på at vi har med en “ny” gjeng av fryktløse og heftige musikanter som allerede befinner seg på et skyhøyt nivå. Jeg tror ikke det er plagsomt mange der ute som er gjennomsnittlig jazzinteressert som kan rekke opp hånda når følgende navn blir lest opp: Karl Bjorå (gitar), Petter Kraft (tenorsaksofon), Henrik Lødøen (trommer og sag), Aaron Mandelmann (bass), Karl Hjalmar Nyberg (altsaksofon og bassklarinett), Martin Myhre Olsen (alt- og sopransaksofon) og Anders Skår Winther (trommer). Personlig kan jeg nikke gjenkjennende til tre av dem, men her er det altså sju unge herrer som har dratt ut på leiting etter noe helt eget – og det har de funnet.

De sier sjøl at de har latt seg inspirere av filmmusikk, det ytre rom (!!!!!), frijazz, impro, støy, klassisk – og middelaldermusikk og da er det slik at sluttresultatet må bli noe helt for seg sjøl. Fem av de sju har skrevet musikken og det betyr igjen at det blir en voldsom allsidighet i uttrykket. Samtidig er det en enhet og homogenitet i musikken – de er samstemte om hvor de vil og det er spennende å være med kollektivet på veien.

Betyr disse referansene at det ikke swinger av musikken? Det gjør det absolutt ikke. Noen ganger swinger det faktisk ganske så tradisjonelt, mens andre ganger tar de sju den ganske langt ut. Det betyr igjen at Megalodon Collective, med en rekke solister vi kommer til å høre mye fra i åra som kommer, gir oss noe som de er helt aleine om og som gjør at vi sitter helt ytterst på poolkanten for å få med alle detaljene. Både bandet og ikke minst enkeltmedlemmene kan lett være med på å sette sitt solide preg på norsk jazz i tiråra som kommer.

Megalodon Collective

Megalodon

Gigafon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg