Et døgn i musikken

Den amerikanske gitaristen Scott DuBois tar oss gjennom et spennende døgn med den originale musikken sin.

Scott DuBois – ny gitarstemme for meg.

37 år gamle Scott DuBois fra Chicago, men med New York som base, er på ingen måte noen nykommer. Likevel er han det for meg og etter å ha tilbragt flere timer sammen med “Winter Light” så skjønner jeg at jeg har gått glipp av en musikant med noe eget på hjertet. Dette bandet, med landsmannen Thomas Morgan på bass, som vi blant annet kjenner fra samarbeid med Jon Christensen i danske Jakob Bros trio, den musikalsk virile dansken Kresten Osgood på trommer og tyske Gebhard Ullmann på tenorsaksofon og bassklarinett, har faktisk eksistert siden 2008 og gitt ut tre skiver sammen før denne. Det høres kan man trygt si.

Scott DuBois sammen med Gebhard Ullmann, Thomas Morgan og Kresten Osgood.

Hayden Powells ferske trioskive, “Circadian Rhythm & Blues”, har som utgansgpunkt at musikken beskriver et døgn slik Powell har opplevd det. Det samme utgansgpunktet har DuBois også for musikken her. Vi er med han gjennom et vinterdøgn med lys, mørke, snø, storm, stille og en rekke andre stemninger og de fire har makta å beskrive døgnet på et inderlig vakkert, stygt, meditativt og ekspressivt vis. DuBois, som er i besittelse av en lys og transparent tone i hornet sitt, er på ingen måte ute etter å stjele showet aleine – dette er en kollektiv utflukt med fire sterke stemmer sammen.

Musikken er åpen, søkende, melodisk, meditativ og til tider melankolsk. Den kunne med andre ord vært utgitt på ECM også. Det står i alle fall ikke på kvaliteten.

Scott DuBois

White Light

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg