Norsk på norsk

Det er ikke hver dag vi møter et norsk jazzband med norske tekster i fokus. Den unge kvartetten Papirfly gjør det – med bravur!

Papirfly gjør det på sitt eget vis og gjør det bra.

Det er ikke alt man får med seg i en travel musikkhverdag. Papirflys debutalbum med samme navn for to år siden hører med i den kategorien. Godorda som blei både bandet, plata og musikken til del gikk meg likevel ikke hus forbi, og derfor har forventingene til denne oppfølgeren vært rimelig store. Et godt utgangspunkt? Både og vil jeg mene.

Kvartetten, som består av Philip Birkenes på piano, Jakop Janssøn på trommer, Hanne Kalleberg på vokal og Knut Olav Buverud Sandvik på bass hører, såvidt jeg har skjønt, hjemme i den meget velskolerte generasjonen som befinner seg i slutten av 20-åra. Og er de ikke skolerte så hører det definitivt slik ut – og det er ment som en kompliment.

Kalleberg skriver alle tekstene og alle låtene bortsett fra en som Janssøn har ansvaret for. De fører oss alle inn i en morsom, spennende, unik og ofte litt naiv verden der tekstene til Kalleberg nesten er som små noveller å regne. Kalleberg, med sin sjarmerende Flekkefjord-dialekt, framstår som en annerledes og svært personlig historieforteller og de tre følgesvennene er akkurat det: følgesvenner som med brede palletter er med på å fargelegge bildene på et inderlig vis.

Hanne Kalleberg har en måte å formidle tekst å som gjør at du blir sittende ytterst på stolkanten for å få med deg alle nyansene. Slik er det med hele pakka Papirfly forresten – nyanserikt, vakkert og inderlig.

Papirfly

Ta meg med deg når du drar

NORCD/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg