Store sko å fylle

Rune Klakegg og Jan Olav Renvåg tar på seg store sko – svært store. Og de fyller dem.

Rune Klakegg og Jan Olav Renvåg tar vare på tradisjonen på sitt eget vis.

Pianist Rune Klakegg og bassist Jan Olav Renvåg fikk en forespørsel fra Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn om de kunne tenke seg å spille “Jazz på svenska” for dem. De takka høflig ja, men underveis kom tanken snikende om at de burde gjøre en vri og det endte med “Jazz på svorsk” med ei blanding av norske og svenske melodier som utgangspunkt. Det ene tok det andre og lysten til å lage ei innspilling med bare det norske materialet vokste fram. Som sagt og tenkt så gjort og her er “Jazz på norsk” – en modig tittel på ei spennende musikalsk utfordring som de to har kommet utmerket ut av.

De 11 melodiene er henta fra forskjellige kilder. Noen er kjente for de fleste av oss som “Eg ser deg utfor gluggjen” og “Springdans fra Bergen”, noen kjenner vi også uten at tittelen hjelper oss på vei og noe er helt nytt for meg i alle fall.

Alt er behandla med den største pietet, men samtidig tar de to seg herlige friheter og skaper sitt eget lille univers av den tidløse skatten. Sjølsagt så glir tankene uvilkårlig til Jan Johansson og Georg Riedel og deres “Jazz på svenska”, men Klakegg og Renvåg står fjellstøtt på egne bein. Som Klakegg også sier så har det skjedd litt på de cirka 50 åra som har gått siden “Jazz på svenska” så dagens lys både når det gjelder måte å tenke frasering, harmonikk og rytme på.

Flere har vært på besøk hos deler av denne melodiskatten, blant andre Dag Arnesen i trioformat, men som duo tror jeg Klakegg og Renvåg er aleine. Vi har med to meget dyktige instrumentalister å gjøre som tydeligvis stortrives sammen og som har satt sitt flotte bumerke på denne evige musikken.

Rune Klakegg & Jan Olav Renvåg

Jazz på norsk

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg