Offpiste på Himmelbjerget

Kvaliteten på offpisteutøvere på ski fra Danmark vet jeg lite om. Kvaliteten på disse offpistemusikantene og musikken deres er det derimot absolutt ikke noe galt med.

Fredrik Lundin og Trinelise Væring har funnet sammen på alle slags vis.

Offpiste betyr i skisammenheng at man velger å finne ei løype som går utenfor den som de fleste har valgt – man går sin egen vei med andre ord. Jeg vet ingenting om skiferdighetene til ekteparet Fredrik Lundin, som er en av Skandinavias aller mest uttrykksfulle saksofonister, og Trinelise Væring, som er en vokalist i toppklassen, men som musikanter snakker vi om et par som både hver for seg og sammen tilhører tetsjiktet her i Norden – uansett hvilken sjanger. Og slik er det med bandet Offpiste Gurus også – det befinner seg i et musikalsk landskap som henter hemningsløst fra jazz, rock og indieuttrykk og setter det sammen til noe som er deres eget.

Lundin og Væring har skrevet all musikken og alle tekstene sammen bortsett fra tre låter som Væring har ansvaret for på egen hånd. Sammen med den groovy trommeslageren Jeppe Gram og elbassisten Thomas Vang utgjør Lundin og Væring kjernetroppene og dette er et kollektiv som er herlig å tilbringe kvalitetstid sammen med. Værings unike og varme stemme er heldigvis miksa langt fram i lydbildet og Lundin får godt med plass til å fortelle oss hvilken emninent solist han er. Litt ekstra blås er også elegant med i arrene på noen av låtene.

Som vi har blitt vant til her hjemme de seineste åra så viskes sjangergrensene mer og mer ut. Jazz, rock, indie, pop – samma det vel!!! Slik er det også med det utmerkede bandet Offpiste Gurus og deres andre cd, debuten “Offpiste Gurus” kom i 2010, og “In Case of Fire” forteller oss at vi har med noe av det hippeste av sjangerutslettende musikk å gjøre som har kommet ut på lang tid. Inntil noen sørger for å få Offpiste Gurus på ei norsk scene, så er “In Case of Fire” ei strålende og varmende erstatning i høstkulda.

Offpiste Gurus

In Case of Fire

Yellowbird/enja/MusikkLosen

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: led screen
  2. Tilbaketråkk: intestinal permeability

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg