Folk for folk

Bassisten Håkon Thelin tar oss med på en solo bassekskursjon av høyst personlig karakter.

Håkon Thelin har noe helt eget å melde.

Håkon Thelin (39) er en usedvanlig musikant. Han har tatt med den store fela til steder den aldri har vært før og med “Folk” tar han nok et stor nytt steg.

“Folk” er ei videreføring av “Light” som han vant Spellemannprisen for i 2012. Det er et ambisiøst prosjekt der han reflekterer rundt et musikalsk språk som han kaller for kontrabassens folkemusikk.

Thelin har skrevet tre nye verk som gir innblikk i flamencomusikken som klang, struktur og teknikk. De andre verkene her er skrevet av Luciano Berio, Lars-Petter Haugen og Stefano Scodanibbio – alle storheter i samtidsmusikkens verden. Dessuten er alle verkene satt sammen med tekster skrevet og lest av Ottar Kåsa, Ingfrid Breie Nyhus, Unni Løvlid, Sarah Ludwig-Simkin og Torgeir Rebolledo Pedersen, som også har skrevet et flott dikt til Thelin i omslagsheftet. Tekstene reflekterer blant annet over musikernes og instrumentets identitet, dens tradisjon og framtid.

Håkon Thelin er åpenbart en virtuos bassist og hans utflukt her i grenseland mellom folkemusikk og samtidsmusikk er ustoppelig spennende og annerledes. For musikkelskere som gjerne vil utvide sin horisont og oppleve noe annet er “Folk” og Håkon Thelins unike verden absolutt noe å avlegge et besøk.

Håkon Thelin

Folk

Atterklang/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg