Det swinger fortsatt

Kvartetten Echoes Of Swing tar seg av en tradisjon som ikke mange gjør.

Echoes Of Swing – viktige tradisjonsbærere.

Mitt første møte med Echoes Of Swing var for to år siden da bandets første cd på ACT, “Blue Pepper”, så dagens lys. De fire har holdt sammen mye lenger enn som så – faktisk så bandet dagens lys allerede i 1997. Musikken de tar utgangspunkt i er faktisk mye eldre enn som så – de tar med seg røttene fra swingepoken fra slutten av 20-tallet og begynnelsen av 30-tallet og forteller oss at dette uttrykket faktisk har noe å si oss også nå, bortimot hundre år etter fødselen.

Echoes Of Swing består av engelskmannen Colin T. Dawson på trompet og vokal, amerikaneren Chris Hopkins på altsaksofon og tyskerne Bernd Lhotzky på piano og celesta og Oliver Mewes på trommer. Alle er bosatt og har sitt store marked i Tyskland der de nyter en solid popularitet.

Besetninga er altså aldri så lite spesiell – det er ikke hver dag vi opplever et bassløst samfunn, men både Lhotzky og Mewes tar elegant på seg oppgava med å fylle inn for den manglende bassen.

De 16 låtene er ei herlig blanding av originalskrevet materiale, låter skrevet av storheter som James P. Johnson, Cole Porter, Scott Joplin og Rodgers og Hart samt overraskelser som Johann Sebastian Bachs “Gavotte I, English Suite No. 6”.

De fire har swingtradisjonen solid innabords, men flytter musikken, som jo opprinnelig var dansemusikk, elegant inn i vårt eget årtusen og forteller oss på den måten at swing, slik Echoes Of Swing tar seg av den, er tidløs musikk.

Echoes Of Swing

Dancing

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg