En hyggelig overraskelse

Filmen “Høst Autumn Fall” hadde premiere for noen uker siden. Soundtracket er intet mindre enn en jazzikalsk skatt med Nils Petter Molvær i spissen.

Nils Petter Molvær i en overraskende setting.

Vi har etter hvert fått en rekke eksempler på at trompeter extraordinaire Nils Petter Molvær, Sulas store sønn i konkurranse med veldig mange velkvalifiserte, er en visjonær musikant i verdensklasse. Helt siden han slo gjennom på egen hånd med “Khmer” på begynnelsen av 90-tallet, har han tatt stadig nye steg og utvikla sin egen stemme kontinuerlig. Fra tid til annen har han også bidradd på andres produksjoner også og på “Høst Autumn Fall” dukker han opp i en ganske så overraskende setting – for meg i alle fall.

Jan Vardøen har nemlig skrevet 10 temaer til sin egen film og på denne innspillinga framstår de som fullverdige låter som står noe så veldig på egne bein uten at filmen/bildene er med. Vardøen har skrevet nydelige små melodier, inkludert en tango, og han har tydeligvis sett dem for seg i en jazzsetting. Bedre trompetsolist i dette søkende, lengtende lydlandskapet enn Nils Petter Molvær kunne han ikke ha ønska seg og Molvær bekrefter at også i en slik setting og med en slik type melodikk egner han seg utmerket.

Mapping Oceans er en strålende trio i ryggen på Molvær.

Foto: Freddy Wike

Mye og velfortjent ære til Molvær altså, men trioen Mapping Oceans med bassist Audun Ellingsen, trommeslager Tore Sandbakken og den allestedsnærværende – av svært gode grunner – pianisten Jørn Øien, er helt avgjørende for det flotte resultatet. Dette er en trio det har gått heftige rykter om ei stund nå og det er det abslott gode grunner til basert på det vi blir servert her. Det er ei stemning og varme i uttrykket til Øien & Co som er av den sjeldne typen og de tre kler Molvær og musikken til Vardøen på et inderlig vis.

Multikunstneren Jan Vardøen har skrevet flotte låter for Molvær og Mapping Oceans.

Jan Vardøen er av typen altmuligmann som får til det meste han setter seg fore. Nå har altså forfatteren, kokken, musikeren, gründeren og regissøren laga sin andre spillefilm med storheter som Helge Jordal, Sverre Anker Ousdal og Hege Schøyen i sentrale roller.

Filmen har jeg ikke sett, men holder den samme kvalitet som musikken så er den definitivt verdt et besøk.

Lydsporet til “Høst Autmn Fall” er nemlig en av de store musikalske overraskelsene i 2015.

Nils Petter Molvær og Mapping Oceans

Høst Autumn Fall

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg