Alpaca Goes Bowie

Det norske kollektivet Alpaca Ensemble med gjester har latt seg inspirere av David Bowie til å lage unik og spennende musikk.

Alpaca Ensemble – fargerikt og totalt annerledes.

Foto: Birgit Rostad – synlig.no

Alpaca Ensemble er, nesten som Trondheim Jazzorkester, et ensemble som tilpasser seg vær- og føreforhold. Kollektivet, med Alpaca Trio som kjerne, har eksistert siden 1996 og har med ujevne mellomrom kasta seg ut på 70000 favners djup og skapt unik musikk. Nå har jeg ikke fått fulgt Alpaca Ensemble hele veien, men det spørs om de har gjort noe mer spennende og originalt enn denne hyllesten til David Bowie og hans ikoniske album “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” fra 1972.

Alpaca Trio består av Else Bø på piano, Marianne Baudouin Lie på cello og Sigrid Elisabeth Stang på fiolin. Denne gangen har de invitert med seg Andreas Kjerkol og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje på vokal og Alex Robson på fiolin og et lite kor også på noen av låtene.

Musikere og kunstnere fra en rekke sjangre og uttrykk har latt seg inspirere av David Bowie opp gjennom tidene og det skal bli usedvanlig spennende å høre hva som kommer fra ikonet snart – for første gang på mange, mange år kommer det ny musikk fra Bowie. Uansett kommer “Ziggy Stardust” til å bli stående som en milepæl i musikkhistoria.

Her har Alpacaene invitert Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Jon Øyvind Bylund Ness, Ole Henrik Moe og skotske Alwynne Pritchard til å komponere ny musikk eller arrangere musikk basert på Bowies originallåter. Alle gjestene har solid bakgrunn fra samtidsmusikk-uttrykket og har benytta det på hver sin særegne måte til å skape en ny verden rundt Bowies fantastiske og udødelige utgangspunkt.

Vokalisten Andreas Kjerkol Elvenes er et nytt navn for meg, men med sin flotte stemme som han har benytta både i klassisk musikk og pop, kler han de forskjellige lerettene som blir spent opp for han og ensemblet på et usedvanlig vis.

Alpaca Ensemble har ved hjelp av de fire utmerkede og originale komponistene/arrangørene, og ikke minst David Bowies fantastiske gave, gitt oss musikk vi ikke ante fantes. Spennende, utfordrende og annerledes – ikke reint lite det!

Alpaca Ensemble

Oh No Love, You´re Not Alone

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg