Barnebarnet til Sinatra

Om noen dager er det 100 års jubileum for Frank Sinatras fødsel. Anthony Strong er helt sikkert en sanger som vil markere det.

Anthony Strong har arva mye fra The Voice, Ol´ Blue Eyes eller Frank Sinatra som også mange kjenner han som.

Den engelske vokalisten, pianisten og storbandarrangøren Anthony Strong (31) har garantert brukt mye tid “sammen med” Frank Sinatra i sin oppvekst. Han har nemlig mye av crooner- og den vokale jazzhistoria innabords. Samtidig har han makta å ta med seg denne tradisjonen inn i 2015 og brukt den på materiale som hører hjemme mye nærmere vår tid enn Sinatra. Strong har nemlig plukka fritt fra både pop-, rock- og soulverdenen og på et elegant vis forteller han oss at storbanduttrykket, hans stemmebånd og pianospill egner seg utmerket til slike låter også.

Av standardlåter gir Strong, som også slekter godt på sin landsmann Jamie Cullum, oss “On a Clear Day”, “As Time Goes By”, “Unforgettable”, “The More I See You” og “What Is This Thing Called Love?” – ikke overraskende i en slik setting, men gjort i hippe og moderne arrangement.

Mer overraskende er det at Strong har plukket låter som Fran Landesmann og Bob Doroughs “Nothing Like You”, Stevie Wonders “Higher Ground”, Elvis Costellos “Baby Plays Around”, Michael Jacksons “Don´t Stop Till You Get Enough” og Bill Withers “Use Me”, men alle passer godt i Strongs verden også. Dessuten har Strong skrevet flere låter sjøl og forteller oss at også på det området har han mye å fare med.

Det er nesten umulig, men samtidig litt urettferdig å sammenlikne Anthony Strong med Frank Sinatra. Ingen kan i mine ører og øyne måle seg med The Chairman of the Board, men Anthony Strong er et mer enn lovende talent som allerede er i god gang med å føre tradisjonen videre og faktisk fornye den litt også.

Anthony Strong

On a Clear Day

Naïve Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg