En veteran vender tilbake

Pianisten og vokalisten Richard Badendyck har ei historie som som går minst fem tiår tilbake. Heldigvis gir han seg ikke.

Richard Badendyck er still going strong.

På lørdag vil “hele” verden markere at det er 100 år siden Frank Sinatra blei født. Få om noen har inspirert andre sangere så mye som Ol´ Blue Eyes og her hjemme har Richard Badendyck (73) alltid hatt et nært og varmt forhold til både Sinatra og The Great American Songbook som også Sinatra henta store deler av sitt repertoar fra.

Helt fra 60-tallet har Badendyck, som også var en meget dyktig tikjemper i sin tid, vist seg fram på et hyggelig vis på scener stort sett rundt hovedstaden – ikke minst på legendariske Club7. Det har også kommet to cder fra han med jevne mellomrom: “That´s All” i 2005 og “Peace” for fem år siden – også der viste han oss at den amerikanske sangskatten lå hans hjerte nært.

Denne gangen har han med seg trommeslageren Terje Engen og bassisten Stig Hvalryg og ikke minst den alt for sjeldent hørte sopransaksofonisten Odd Riisnæs, som også har skrevet nydelige strykearrangement til det som stort sett er ballader av det vakre slaget.

“When I Fall in Love”, “The Very Thought of You”, “Fooling Myself”, “Lover”, “You Don´t Know Me” og “Skylark” har blitt spilt og sunget noen tusen ganger, men Badendyck greier absolutt å gi de udødelige låtene noe personlig og vakkert sammen med det fine tonefølget. Dessuten får vi vakre instrumentalversjoner av Denny Zetlins “Quiet Now” og Antonio Carlos Jobims “Pictures in Black and White”.

Vi får ikke en eneste overraskelse underveis. Derimot får vi mye vakker musikk av en veteran som har et levd liv å hente fra.

PS Slurv i coverteksten er både unødvendig og skjemmende. Trommeslager Engen er fullstendig uteglemt, mens navnene til Hvalryg og Riisnæs er feilskrevet. Jeg vil gjerne ha mer musikk fra Richard Badendyck, men da ønsker jeg meg skikkelig korrekturlesning også.

Richard Badendyck

Lover

Baden Music/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg