Over også i andre forsøk

Sivilingeniøren Lars Erik Drevvatne har hoppa 2.13 i høyde. Også med sin andre jazz-cd går pianisten og komponisten elegant over.

Lars Erik Drevvatne (t.v.) sammen med Claus Waidtløw, Jesper Bodilsen og Stein Inge Brækhus.

55-åringen, bosatt i Mo i Rana, viste seg fram for et nasjonalt publikum for første gang i 2001 da han ga oss debuten “Keys on and off” – med eget materiale og stort sett Bergensmusikanter som reisefølge.

Siden har Drevvatne holdt seg unna det store rampelyset når det gjelder musisering, men “No Parking Here” forteller oss at han så avgjort har holdt både hodet og fingrene i gang.

Drevvatne, som har skrevet over halvparten av de 12 låtene, er en modernist som har henta mye inspirasjon fra både det amerikanske 60-tallet og hjemlige inspiratorer fra den samme gata. Han er også en habil pianist med god oversikt, men sjølsagt blir det urettferdig å sammenlikne han med herrer som for eksempel Herbie Hancock, som jeg har Drevvatne mistenkt for å ha lytta til mer enn et kvarter.

Drevvatne, som er amatør, men en langt framskreden sådan, har med seg den glitrende danske bassisten Jesper Bodilsen og den tidligere Cutting Edge-trommeslageren Stein Inge Brækhus, som også spilte på debuten til Drevvatne, og på fem av spora et nytt hyggelig dansk bekjentskap, tenorsaksofonisten Claus Waidtløw.

Danskene bidrar med fire låter og “There Will Never Be Another You” er den eneste standardlåta som er representert. Alt i alt gir Lars Erik Drevvatne og vennene hans oss en hyggelig time med melodisk jazz i en tidløs sjanger. Den tidligere høydehopperen var ikke i nærheten av riv denne gangen heller.

Lars Erik Drevvatne

No Parking Here

Onandoffrecords/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg