Et strålende jubileum

Det er 25 år siden Steinar Albrigtsen ga oss “Alone Too Long” – en debut som satte spor. Her feirer han med mange av de samme toppmusikantene og ikke minst mer vakker musikk.

Steinar Albrigtsen gir seg ikke og det skal vi være veldig glade for.

Steinar Albrigtsen, Hammerfest og/eller Tromsdalens store sønn – derom strides visstnok de lærde, nærmer seg 59 med stormskritt. Sjøl om det påstås å bety godt voksen, så er det uansett et bevis på at det i tilfellet Albrigtsen i alle fall leveres kvalitetsmessig like bra musikk nå som da “Alone Too Long” så dagens lys i 1990.

Karriera tok av som en rakett med “Alone Too Long” som solgte i rundt 180.000 eksemplarer og Albrigtsen blei folkeeie sammen med barndomskameraten Jørn Hoel. De 25 åra som har gått siden den gang har kvalitetsmessig vært på et høyt nivå hele veien, sjøl om ikke platesalg har nådd samme nivå som debuten. Uansett har Albrigtsen aldri kompromissa – han har holdt seg i rootsgata med solide impulser fra country og blues. Og når han nå jubilerer med “The Sailor” så er det fortsatt der han sjølsagt hører hjemme og samtidig er det moro at flere av de samme gigantene som var med for et kvart århundre siden er med nok en gang.

Det betyr at Rune Arnesen har inntatt trommekrakken aleine denne gangen – delte den med Paolo Vinaccia på “Alone Too Long” – og at gitarmaestro Knut Reiersrud er noe så voldsomt tilstede igjen. Elbassist Øyvind Madsen, som kom med på skive numer to på 90-tallet, er tilbake her og tangentene blir traktert ypperlig av Øyvind Bremnes. I produsentstolen, som i 1990, sitter Sverre Erik Henriksen og sammen med en del flotte gjester på noen av spora har de ikke hatt det minste problem med å finne tonen igjen.

Låtene har Albrigsten enten skrevet sjøl eller fått hjelp av sin medsammensvorne gjennom mange år, Tom Pacheco, eller henta fra andre langt framskredne innen faget. Det Albrigtsen alltid har vært, og så avgjort fortsatt er, er en historieforteller av rang. Henriksen har heldigvis lagt Albrigtsens vokal langt fram i lydbildet og med hans flotte stemme med klokkeklar diksjon gjør at historiene får et godt liv allerede fra første lytt.

Steinar Albrigtsen er en kunstner og formidler med ei klar linje i det han har holdt på med egentlig lenge før “Alone Too Long” og frem til i dag. “The Sailor” bekrefter på alle slags vis at han er minst like bra den dag i dag som han var rundt gjennombruddet i 1990. Herlig!

Steinar Albrigtsen

The Sailor

Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg