Bendik endelig tilbake!

Vi er mange som har venta, venta og venta på et nytt livstegn fra saksofonisten og vokalisten Bendik Hofseth. Nå er det her og det har vært verdt ventetida.

Bendik Hofseth lar oss slippe å vente lenger.

På begynnelsen av 90-tallet starta ei reise med Bendik Hofseth som reiseleder der albumet “IX” var utgangspunktet. Den mer enn lovende saksofonisten, som allerede hadde vist seg fram for et stort publikum verden rundt som arvtaker for selveste Michael Brecker i Steps Ahead, fortalte oss også at han var en artist med en mye større pallett enn som så: han var en svært spennende tekstforfatter, bandleder, komponist og vokalist også. Vi var mange som ønska at Hofseth skulle få verdensherredømme med sitt unike budskap og med backing fra storselskaper som Columbia og Verve, skulle mulighetene være tilstede. Slik gikk det dessverre ikke og de seineste åra har Hofseth vært alt for lite å høre både som vokalist og saksofonist – han har “dessverre” blitt byråkrat på internasjonalt nivå.

Derfor er “Children & Cosmopolitans” en ekstra hyggelig påminnelse om at Hofseth er med oss – og vel så det. Han har nemlig begått et album som føyer seg elegant inn i en rett oppadstigende linje fra “IX”, “Amuse Yourself” og de som kom etter. Vi møter nemlig komponisten, teksforfatteren, vokalisten og saksofonisten Bendik Hofseth i god, gammeldags storform.

Hofseth har hele tida vært en historieforteller som ikke akkurat har valgt de enkleste løsningene. Det betyr at det ligger mange lag i tekstene hans og det betyr igjen at de vokser på deg og åpner nye dører for hver gjennomlytting.

Når han så som vanlig omgir seg med et kremlag: Anders Engen, Per Lindvall og Paolo Vinaccia på trommer – på ett spor også alle tre!!!!!, Audun Erlien på bass, Eivind Aarset på gitar samt strykere, blåsere og bakgrunnsvokalister akkurat der de bør dukke opp, så er sjølsagt lydbildet i de aller beste hender. Om det er pop eller jazz? Hvem byr seg? Ikke jeg i alle fall.

“Welcome” heter åpningssporet – inderlig vakkert er det. Og det er nesten som vi må si velkommen tilbake til Bendik Hofseth også. Herved legges det ned forbud mot at han blir “borte” igjen. Det har vi nemlig ikke råd til.

Bendik Hofseth

Children and Cosmopolitans

Jazzcode/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg