Et heftig møte

Den tøffe trioen Bol har møtt Motorpsychos Snah og lyrikeren Rolf Jacobsen. Det har det blitt saker av!

Tor Haugerud, Tone Åse, Ståle Storløkken og Snah. Drittøft!

Helt siden begynnelsen av 2000-tallet har trioen BOL eksistert med det samme personellet hele veien: Tor Haugerud på trommer, tangentmagiker Ståle Storløkken og vokalist og elektroniker Tone Åse. De har i løpet av den tida gitt oss fem skiver og etterhvert invitert med seg enkelte håndplukkede gjester: på den forrige skiva, “Numb, Number” fra 2012, deltok både Hans Magnus “Snah” Ryan og Stian Westerhus på gitar. Det er vel det som kalles for å velge fra øverste hylle. Ett av mange særpreg med Bol er at de aldri har stått stille og det gjør de ikke denne gangen heller.

Det som vel var meninga å være en gjestevisitt fra Snahs side har siden skiva vist seg å bli et eller mindre permanent musikalsk samarbeid. “So? Now?” viser både de involverte og alle oss andre at det er en særdeles god idé og BOL&SNAH låter som et urheftig band og langt i fra som en stjerne-rocke-gitarist-som-legger-seg-på-toppen-affære.

Tekstene er i stor grad henta fra legenden Rolf Jacobsens dikt, men alt er oversatt til engelsk. Låtene er det Tone Åse som har hovedansvaret for, men jeg har de andre sterkt mistenkt for å ha bidratt til hvordan melodiene har endt opp.

Dette er til tider så heftig rocka musikk at sjøl de mest avanserte headbangerne vil stå i fare for å pådra seg kraftig nakkekink! Samtidig er dette så dyktige musikanter at de vet akkurat når det er på tide å ta´n ned for at folket får puste.

Åse, som har solid klassisk bakgrunn, er tydelig inspirert av artister som Laurie Anderson, Kate Bush og Joni Mitchell, men aller mest får vi høre akkurat Tone Åse – fra det snakkende, antydende til det ytterst ekspressive.

Bedre, mer lyttende og mer empatisk reisefølge enn Haugerud, Snah og Storløkken, kan altså ikke Åse verken regne med eller håpe på – dette er nemlig så tøft og heftig at både rockere og jazzfolk med åpne sanseapparat vil få masse å hygge seg med på “So? What?”.

Vi gratulerer Bol med de 15 første og gleder oss til de 15 neste.

BOL&SNAH

So? Now?

Gigafon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg