Den nye store stemma

Verden ser ikke ut til å få nok av vokalisten Gregory Porter. Derfor vil nok også millioner juble for denne spesialutgava av “Liquid Spirit” – som opprinnelig kom ut i 2013.

Gregory Porter – herre med utstråling på alle slags vis.

44 år gamle Gregory Porter har ikke gått den etterhvert vanlige veien virker det som – han har derimot tatt de fleste omveier og virkelig jobba hardt for å oppnå den suksessen han har fått nå. Siden gjennombruddet i 2010 har nå “alle” verdens scener stått klare for vokalisten med den store varme stemma og også i Norge har han blitt en sikker vinner på alle festivaler fra nord til sør.

Den enorme suksessen og posisjonen som den ledende mannlige jazzsangeren her på Tellus, har også ført til at de store plateselskapene har kjempa for hans underskrift. Til slutt var det Don Was og Blue Note som sikra seg Porter og “Liquid Spirit” blei det første beviset på det.

Men Blue Note gir seg ikke så lett. Her kommer nemlig “Liquid Spirit” i ei ny utgave. Først er det de 14 låtene som var med på originalutgava for to år siden – stort sett fine Porter-låter, men med blant andre Abbey Lincoln og Max Roachs “Lonesome Lover” og standardlåta “I Fall in Love Too Easily”. Det Porter og Blue Note gir oss i tillegg her er fem bonusspor: “When You Wish Upon a Star”, en remix av “Liquid Spirit”, “Puttin´On The Ritz”, “Fly Me to the Moon” i duett med Julie London og “Don´t Let Me Be Misunderstood” i duett med Jamie Cullum.

Da har det seg sikkert slik at de som er Porter-nerder der ute bare må ha denne utgava også, mens de som gikk glipp av originalen i 2013 nå kan få både i pose og sekk. Og Blue Note får sjølsagt også litt ekstra ut av den nye helten i påvente av ei helt nye skive som sikkert ikke er langt unna.

Uansett så leverer Gregory Porter nok en gang. Han er så avgjort en vokalist med ei solid utstråling og som er en flott historieforteller. Neste gang vil vi likevel ha ferskvare.

Gregory Porter

Liquid Spirit Special Edition

Blue Note/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg