Hildrstimen

Duoen Gullberg/Balducci gir oss musikk i spennende grenseland som få har bevegd seg i tildigere.

Gullberg/Balducci mikser folkemusikk, improvisasjon og elektronikk på et unikt vis.

Bredden i tilfanget når det gjelder improvisert musikk her til lands er nesten utrolig sett i sammenheng med hvor få vi er. Duoen Gullberg/Balducci, det vil si vokalisten Karoline Dahl Gullberg og elektronikeren Stian Balducci – helt nye navn for meg, har funnet sammen nesten mer til tross for enn på grunn av sine bakgrunner, og inviterer oss med på en kort ekskursjon – knappe 28 minutter – der folkemusikk møter elektronikk og improvisasjon på et vis jeg tror de er bortimot aleine om.

Gullberg er tradisjonsmusikant og har blant annet studert ved universitetet i Oslo og med Mari Boine og Eli Storbekken. Her tolker hun både en sørsamisk bånsull, tradisjonelt stev, en liksalme fra Suldal og flere originalkomposisjoner, alle med tydelig folkemusikalsk opphav. Når så elektronikeren Balducci bringer sitt originale og moderne tankegods til torgs og fusjonerer det med den vakre stemma til Gullberg, så blir det ni vakre, sterke og spennende lydlandskap av det. På noen av spora er også perkusjonistene Tobias Ørnes Andersen og Geir Johansen og bukkehornist Karl Seglem diskret tilstede.

Hva slags bås dette skal puttes i er neimen ikke lett å slå fast og ikke er det veldig interessant heller. Gullberg/Balducci henter insprirasjon fra en rekke kilder og setter det sammen til et språk de er helt aleine om. Det holder ei god stund det!

Gullberg/Balducci

Hildr

NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg