Mestermøte

Solveig Slettahjell sammen med Knut Reiersrud og In The Country – bedre blir det knapt.

Stjernelag er bare forbokstaven.

Hvem som har kommet på ideen at å sette sammen et band med den utmerkede og særprega vokalisten Solveig Slettahjell, gitarist- og munnspiller par excellence Knut Reiersrud og en av verdens hippeste trioer, In The Country, med Roger Arntzen på bass, Pål Hausken på trommer og perkusjon og Morten Qvenild på piano og synther, vet jeg ikke. Uansett burde vedkommende premieres – og det kraftig!

Jeg tror det er slik at ACT-produsent og ideolog Siggi Loch bør stå aller lengst fremme i køa når premiene skal deles ut. I mars 2014 inviterte han nemlig et stjerneknippe med norske musikanter for å underholde ved det som kalles Jazz at Berlin Philharmonie og blant dem var “kvintetten” som er samla her også. De fant tonen kan man trygt si sjøl om det kanskje ikke lå helt opp i dagen i utgangspunktet.

Noen mente i alle fall at de burde utforske mer musikk sammen og i april i år var det klart for et nytt møte i Rainbow studio hos maestro Jan Erik Kongshaug. La det være klart med en gang: “Trail of Souls” har blitt et praktverk.

Nå er det ingen automatikk i at slike stjernemøter nødvendigvis blir summen av hver enkelt tilsammen – hvis du skjønner hva jeg mener. Her har det som eventuelt må være av egoer blitt brukt til å skape et fellesverk der de ikke utsletter seg sjøl på noe slags vis, men bruker kvalitetene sine til å skape noe enda større enn seg sjøl. Jeg tipper at alle har bragt musikk til koldtbordet og at de har blitt enige om hva som ville egne seg til å forme en helhet. De har lykkes på alle vis med det. Det hele begynner med James Andersons “Borrowed Time”, går videre til Bill Withers “Grandma´s Hands” med spor av “For Guds Folk Er Hvilen Tilbake”, Peter Gabriels “Mercy Street”, “Sometimes I Feel Like a Motherless Child”, Leonard Cohens “Come Healing”, “Is My Living in Vain” av Elbernita Clark, “Holy Joe” av Reiersrud og Jeff Wasserman, “Trouble in Mind”, “His Eye Is on the Sparrow”, “I Don´t Feel Noways Tired” for så å avslutte med “Soul of a Man” med nye spor fra norsk tradisjonsmusikk, “Om Nogen Ondt Meg Vil”.

Det betyr at vi blir servert musikk med impulser fra gospel, soul, blues, jazz og rock satt sammen til et brygg kun disse fem glitrende musikantene kunne ha skapt. De har funnet hverandre i en nyskapt verden som er så vakker og så uttrykksfull som vel tenkelig og som det er uendelig herlig å bli invitert inn i.

“Trail of Souls” anbefales til seinjulsgave, nyttårsgave eller året rundt-gave enten til deg sjøl eller til noen som trenger påfyll av noe vakkert. Vi snakker sikker vinner!

Sloveig Slettahjell – Knut Reiersrud with In The Country

Trail of Souls

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg