Stemma fra nord

Fra det høye nord og ut fra det store intet kommer Eline Hellerud Åsbakk og gir oss en vakker vokal- og jazzopplevelse.

Eline Hellerud Åsbakk er ei ny, spennende stemme.

25 år unge Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø trenger ikke lang tid på å fortelle oss at hun er ei ny stemme som har mye å fortelle oss og som kommer til å være med oss i mange tiår framover.

Etter studier først hjemme i Tromsø og seinere i Aarhus, har Hellerud Åsbakk utvikla et språk som henter mye fra både den nordiske, litt melankolske jazztradisjonen og den nordnorske visetradisjonen.

Hellerud Åsbakk har skrevet alle låtene og alle tekstene, bortsett fra litt hjelp fra Benjamin Mørk på en av de sju låtene, og på sin klingende og uforfalska nordnorske dialekt – ikke hver dag vi får servert i jazzsammenheng – viser hun oss at hun er en spennende historieforteller.

Med utmerket hjelp av “sambygdingene” Odd Steinar Albrigtsen på gitar, Eirik Fjelde på tangenter – både akustiske og elektriske -, Jakop Janssønn på trommer og Christo Stangness på bass, så utmeisles det et luftig og fint lydlandskap som kler stemma og tekstene hennes fint.

Eline Hellerud Åsbakk er et åpenbart talent som har lært mye, men som sjølsagt fortsatt har mye å lære – noe annet skulle tatt seg ut. Låtmaterialet kan bli noe enstonig i lengden og der er det en hel del å hente, men uansett har dette vært et svært hyggelig førstemøte med Eline Hellerud Åsbakk – ei stemme vi skal få mye glede av i åra som kommer.

Eline Hellerud Åsbakk

Utenfor

Turn Left/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg