Helt gresk

Det ser eksotisk ut bare ved å lese navnet på bandet. Og det låter like eksotisk også. Og vakkert.

Sokratis Sinopoulos Quartet – med noe helt eget på hjertet.

Sokratis Sinopoulos er en vel 40 år gammel gresk musiker som vet å ta vare på en viktig tradisjon samtidig som han ønsker og evner å skape noe nytt. De som har fulgt godt med har fått med seg navnet hans og lyden av han i tidligere ECM-produksjoner både sammen med Eleni Karaindrou og Charles Lloyd. Og lyden av Sinopoulos er helt spesiell: han spiller på det greske tradisjonsinstrumentet lyre, et ganske lite strengeinstrument han setter på låret og spiller med bue. Dette er et instrument som går tusener av år tilbake og Sinopoulos har spilt det siden han var 14 år.

Sokratis Sinopoulos – mannen med lyra.

Musikken, som Sinopoulos har skrevet sjøl med ett lite unntak, har røtter både på Balkan og fra mer østlige himmelstrøk og fra Hellas sjølsagt. Den er vakker, kontemplativ, sentimental og søkende. Den er egna til å la den store ro senke seg og den er nydelig til å flyte med i.

Bandet, som har eksistert siden 2011, med Sinopoulos´sjelsfrende Yann Keerim på piano og med fin og diskret støtte fra Dimitris Emmanouil på trommer og Dimitris Tsekouras på bass, kler budskapet og lydidealet til både lyra og Sinopoulos på et inderlig vis. “Eight Winds” er en vakker lykkepille å møte resten av 2016 med.

Sokratis Sinopoulos Quartet

Eight Winds

ECM/Grappa/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg