Vakkert fra skogene

Vokalisten Heidi Skjerve og et knippe toppmusikanter gir oss inderlig musikk som kjem frå himlar og djupt frå jorda. Intet mindre.

John Pål Inderberg, Vigleik Storaas, Heidi Skjerve og Trygve Waldemar Fiske – et kremlag.

For de som fikk med seg “Vegen åt deg” for tre år siden, så kommer ikke “Jazz frå skogom” som noen stor overraskelse. Heidi Skjerve sammen med bassist Trygve Waldemar Fiske, barytonsaksofonist og vokalist John Pål Inderberg og pianist Vigleik Storaas har nemlig fulgt elegant i fotspora de sjøl etablerte og gir oss mer vakker, inderlig og ekte musikk med røtter i tradisjonsmusikk fra Midt-Norge og med tekster av Astrid Krog Halse og Kristofer Uppdal.

Heidi Skjerve har i tillegg til mye annet rukket å bli 36 år. I løpet av tida etter at vokalisten fra Rennebu sør for Trondheim gikk ut fra jazzlinja i sin nåværende hjemby, har hun gitt oss to cder med relativt straight jazzmusikk og de seineste åra mer og mer musikk med røtter i folkemusikken fusjonert med et spennende, akustisk jazzuttrykk i en type kammerform.

Skjerve synger på norsk i ymse former, men jeg føler meg overbevist om at folk med åpne sanser hvor som helst på kloden vil oppfatte stemninga og budskapet både i tekstene og ikke minst musikken. Jeg frykter heller ikke for at verken kinesere eller sør-afrikanere vil ha problemer med å oppfatte Inderbergs vokale akrobatikk.

Sjøl om “Jazz frå skogom” er et høyst personlig visittkort, så er det absolutt mulig å trekke forbindelseslinjer til Jan Johanssons legendariske “Jazz på svenska” og hans andre utflukter i disse grenselandene. Heidi Skjerve og hennes utmerkede medmusikanter bekrefter at de har noe unikt og svært vakkert å melde.

Heidi Skjerve

Jazz frå skogom

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

3 kommentarer

Siste innlegg