Et sjeldent møte

Ellen Bødtkers harpe og Jan Erik Volds unike måte å formidle sine dikt på sammen med Arve Henriksens vakre trompet, er ikke akkurat hverdagskost.

Ellen Bødtker og Jan Erik Vold flankert av Arve Henriksen og Eirik Raude.

For vel to år siden var harpisten Ellen Bødtker og lyrikeren, stemmekunstneren og unikumet Jan Erik Vold på turné sammen i Japan. Da oppdaga Bødtker slektskapet mellom Volds haikudikt og harpas asiatiske klangverden. Dermed var frøet til et videre samarbeid sådd og med “Sommeren der ute” har det nådd et nytt nivå.

Volds helt spesielle univers og ikke minst måte å formidle sine dikt på, har vært med meg siden gymnasdagene. Det er et alvor, en grundighet, godt tenkte tanker bak og ofte en humor i både tekstene og formidlinga som Jan Erik Vold er fullstendig aleine om. Det har Ellen Bødtker greid å gripe tak i – hun har også skrevet de fleste melodiene her. Dessuten har hun helt rett: stemma til Vold og harpa kler hverandre perfekt.

Noen låter er instrumentale og det gjør godt med enkelte hvileskjær underveis. Spesielt når de to har invitert med seg selveste Arve Henriksen på trompet – også han ofte med en japansk teint i hornet sitt og perkusjonisten og elektronikeren Eirik Raude.

Jan Erik Kongshaug har sjølsagt på sin uforliknelige måte makta å lage en bortimot perfekt lydverden av dette spesielle møtet. Tekstene er alle på norsk, men Vold har sjøl oversatt dem til engelsk og de finnes på begge språk i tekstheftet.

De som aner at dette har blitt et spesielt møte, har helt rett. Det er vakkert, det er unikt og det er nok et bevis på at Jan Erik Volds univers gjør godt for både sjel og sinn.

Ellen Bødtker – Jan Erik Vold

Sommeren der ute

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg