Til nye høyder

Trompeteren Hildegunn Øiseth har vært her i mange år. Aldri i større grad enn nå!

Espen Berg, Mats Eilertsen, Per Oddvar Johansen og Hildegunn Øiseth – holder ei god stund det!

Foto: Odd Gjelsnes

Med “Stillness” (2011) og “Valencia” (2013) sa den erfarne trompeteren, flügelhornisten og bukkehornspilleren Hildegunn Øiseth (49) fra om at hun fortjente en plass sentralt på trompetsolisthimmelen både hjemme og langt utenfor Harald og Sonjas grenser også. Med “Time Is Coming” kommer det en voldsom bekreftelse på dette – Hildegunn Øiseth har aldri vært bedre og det er nå meget høy internasjonal klasse over henne både som instrumentalist, komponist og bandleder.

Sammen med stjernelaget Espen Berg på piano, Mats Eilertsen på bass og Per Oddvar Johansen på trommer, inviterer Øiseth oss med på ei lyrisk, melodisk, vakker og inderlig reise. Alle har bidratt som komponister og, sjøl om det er hennes navn som preger omslaget, så er dette en kollektiv affære på alle slags vis – så langt fra solist-med-komp tanken som vel tenkelig.

Øiseth har sjølsagt slektskap til storheter som Arve Henriksen, Per Jørgensen og Nils Petter Molvær, men aller mest er hun seg sjøl – hun er enkelt og greit i besittelse av sin egen, unike stemme. Med denne kvartetten og denne musikken er hun klar til å innta scener hvor det enn skulle være på kloden – dette er nydelig musikk med universell appell langt utenfor jazzmenigheta også.

Hildegunn Øiseth

Time Is Coming

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg