Deilig er jorden

André Bjerke var en av våre aller største lyrikere. Nå har Kåre Grøttum satt musikk til en rekke dikt og fått med seg et kremlag til å tolke både ord og musikk.

André Bjerke – en av de aller største lyrikerne våre.

André Bjerke (1918-1985) var en av våre aller største lyrikere. Til tross for det er det lett for at lyrikk og lyrikere går i glemmeboka – eller ikke kommer frem til nye generasjoner i det hele tatt. Det er en av grunnene til at komponisten Kåre Grøttum skal ha ære for at han løfter fram dette, for de aller fleste, ukjente materialet.

Grøttum har hele tida hatt som ambisjon at musikken skulle spille ei “underordna” rolle – her skulle tekstene stå i sentrum og ikke bli overdøva av låtene. Det har han også lykkes med. Og det er heller ingen førstereis vi har med å gjøre: Grøttum har nemlig satt musikk til Bjerkes dikt for mange tiår siden mens dikteren var i live og det var delvis Bjerkes mer enn godkjent-stempel som gjorde at Grøttum fortsatte sitt prosjekt.

Kåre Conradi, Lars Klevstrand og Wenche Medbøe gir nytt liv til Bjerkes lyrikk.

Med sangerne/resitatørene Kåre Conradi, Åse Karin Hjelen, Lars Klevstrand og Wenche Medbøe og med Jens Fossum på bass, Sigmund Groven på munnspill, Tom S. Lund på gitar, Jan Thoresen på saksofon og klarinett og Ivar Anton Waagaard på piano, har Bjerkes forunderlige, morsomme, betraktende og også fra tid til annen triste univers fått nytt liv. Vi skal være svært så glade for at noen tar ansvar og viderefører denne viktige åren.

André Bjerke

På jorden et sted – Musikk av Kåre Grøttum

Losen Records/MusikkLosen

2 kommentarer
    1. Tilbaketråkk: this link
    2. Tilbaketråkk: Caco-2 cells

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg