Noe helt eget

Anders Lønne Grønseth har i flere år allerede fortalt oss at han har noe spesielt å fare med. Det fortsetter han heldigvis med.

Anders Lønne Grønseth – på vei mot gjennombruddet?

Til tross for at Anders Lønne Grønseth fortsatt bare er 36 år, så har han rukket over mye siden vi hørte han første gang tidlig på 2000-tallet. I en årrekke spilte han ei sentral rolle i den originale kvartetten Sphinx – der han jobba sammen med kolleger han møtte under musikkstudier i Leeds – og seinere har han dukka opp i alt fra duosettinger til store ensembler.

Som original orkesterleder og komponist var det først og fremst med “Mini Macro Ensemble” i 2008 at Lønne Grønseth viste seg fram. Den gangen spilte en strykekvartett ei sentral rolle – denne gangen er bestninga og musikken helt annerledes.

Med ei herlig blanding av jazzmusikanter og musikere med klassisk bakgrunn, har Lønne Grønseth skapt et verk som henter inspirasjon fra både jazz, samtidsmusikk og også litt indisk klassisk musikk. Morten Barrikmo på sopran-, bass- og kontrabassklarinett, Andreas Bratlie på tabla og perkusjon, Audun Ellingsen på bass, Sigrun Eng på cello, Hanne Rekdal på konsert-, alt- og bassfløyte og basun, Martin Taxt på tuba og Anders Aarum på akustisk- og elektrisk piano pluss sjefen sjøl på sopran-, tenor- og barytonsaksofon og bassklarinett, sørger for en høyst unik instrumentering og ditto lydlandskap.

Noen ganger er det en tradisjonell form for groove i uttrykket, noen ganger er det en mye mer kontemplativ og søkende form Lønne Grønseth leter etter – og finner. Uansett hvor han vil så forteller Anders Lønne Grønseth oss at han er en komponist og musikant med noe høyst spesielt på lager.

Anders Lønne Grønseth

Mini Macro Ensemble 2nd Edt Vol1

Pling Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg