Hipt og glatt

Den tyske gitaristen og vokalisten Torsten Goods snakker nok minst like mye til et hipt pop-publikum som til ihuga jazzfolk.

Torsten Goods er styla opp på alle vis.

Torsten Goods (35) har vært sett på som et stjerneskudd i tysk popjazz helt siden han slo gjennom rundt årtusenskiftet under navnet Torsten Gutknecht. Under et to års opphold i New York litt seinere, hang han mye sammen og spilte med legenden Les Paul. Han mente at Gutknecht ikke var noe navn å slå gjennom med og foreslo Goods og siden har det blitt slik.

Les Paul har åpenbart vært et stort forbilde for Goods, men det har så avgjort Wes Montgomery, Biréli Lagrène og ikke minst George Benson også vært. På vokalsida er det ikke bare Benson som kan skimtes – Freddie Mercury og Stevie Wonder finnes det også spor av.

Goods er et stort navn hjemme i Tyskland og forrige gang jeg støtte på han hadde han blant andre de svenske vokalistene Ida Sand og Viktoria Tolstoy med seg på “Love Comes to Town”.

Denne gangen er det spirituals, blues og roots musikk som er utgangspunktet for “Thank You Baby!”. Dette er musikk Goods har hatt med seg fra barndommen med sin irske mor som elska slik musikk og sin far som var bluesmusikant. Det betyr at vi blir servert klassikere som Nat Adderleys “Work Song”, Oscar Brown, Jr.s “Brother, Where Are You”, Marvin Gaye-klassikeren “How Sweet it Is”, “Kyrie”, “Nobody Knows the Trouble I´ve Seen”, Ray Charles´ “Hallelujah, I Love Her So” og “Everything Must Change”. Instrumentallåter som Mongo Santamarias udødelige “Afro Blue” samt noen Goods-låter er også på plass.

Med et empatisk og meget dyktig lag bestående av tangentmannen Roberto Di Gioia, trommeslageren Wolfgang Haffner og elbassisten Tim Lefebvre – som vi sist støtte på på Bowies avskjedsalbum – tar Goods oss sømløst gjennom denne godteposen.

Alt er fint og pent, men det blir likevel ganske så kjønnsløst i mine ører. Goods spiller bra og synger fint, men heller ikke mer hvis du skjønner. Her blir det ikke tatt en eneste sjanse – her oppleves det som det er om å gjøre å gå hjem hos flest mulig. Jeg tviler ikke et sekund på at Torsten Goods har det i seg det som trengs for å skape god og spennende musikk. Vi får håpe han tar det frem neste gang – denne gangen blir det kun behagelig og intetsigende bakgrunnsmusikk.

Torsten Goods

Thank You Baby!

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg