Så flott!

Vokalisten Helle Brunvoll og gitaristen Halvard Kausland utgjør en duo med mye varme i hjertene.

Helle Brunvoll og Halvard Kausland – empati på alle vis.

Det kommer mye bra fra Horten – trur eg. Det jeg i alle fall vet er at både Helle Brunvoll, Halvard Kausland og Marinemusikken kommer derfra og når de så slår sine putler sammen på del tre av trilogien til radarparet Brunvoll og Kausland, så kan det nesten bare gå én vei.

Tidligere har Brunvoll og Kausland gitt oss “In Our House” og “Your Song” – to glitrende prov på langt framskreden musikalitet og musisering. Nok en gang gir de to oss av sitt overskuddshorn – all musikk og alle tekster er skrevet av Brunvoll og Kausland. Noen ganger tar jeg meg likevel i å lure på om det er ei standardlåt jeg hører – det sier noe om kvaliteten på låtmaterialet.

Brunvoll synger som vanlig, både på engelsk og ei låt faktisk på fransk, så varmt, inderlig og nedpå som vi har blitt vant til de seineste åra. Hvor hun har vært hen som vokalist tidligere kan vi bare lure på – godt er det i alle fall at hun endelig får noe av den oppmerksomheten hun fortjener.

Når det gjelder Halvard Kausland har det i musiker- og andre indre kretser aldri vært noen hemmelighet at i han har det i flere årtier befunnet seg kanskje kongerikets aller mest smakfulle og stilsikre melodiske gitarist med røtter i bebopstilen. Han har ikke akkurat stått ytterst på scenekanten og ropt her er jeg, men latt gitaren snakke forsiktig for seg. Det gjør han fortsatt, men du verden med hvilken varme og autoritet.

Når så radarparet har henta inn Håvard Fossum, Lars Erik Gudim, Hans Mathisen og Erik Eilertsen til å arrangere herligheten for The Royal Norwegian Navy Band – eller Marinemusikken på godt norsk – og når også tenorsaksofonist Fossum, pianist Magne Arnesen, trompeter Eilertsen, bassist Hans Backenroth og altsaksofonist Jørn Winnæs alle gjør flotte solistinnsatser, så har dette blitt nok et herlig møte med Helle Brunvoll og Halvard Kausland.

PS Det eneste jeg har å utsette på produksjonen er at ingen av musikantene i Marinemusikken er nevnt med navn på coveret. Det hadde de absolutt fortjent og plassen står det heller ikke på. Vi får håpe på nytt opplag og nye sjanser til det neste gang!

PS 2 Dessuten skal billedkunstner Helle Brunvoll også ha all ære nok en gang for et stilig coverbilde.

Helle Brunvoll & Halvard Kausland

Latitude

Lunde Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg