Tøffere enn toget

Bassist og ikke minst vokalist Steinar Raknes framstår som kongerikets svar på Bruce Springsteen – kanskje i større grad enn noensinne. Aller mest framstår han likevel som seg sjøl og det holder mer enn lenge det.

Steinar Raknes – vi snakker tøffe saker.

Det er ikke slik at Raknes (40) på noe som helst slags vis likner på Springsteen, men begge henter inspirasjon fra de samme kildene: pop, rock, country, blues og folk. For mange som kun har hørt jazzbassisten fra Otrøya med et energinivå av de sjeldne og som har delt scene med “alle” inkludert Michael Brecker og Chick Corea, så kommer nok denne utgava av bassisten og vokalisten som en stor overraskelse. Det gjør det definitivt ikke for de som fikk med seg hans solodebut under Moldejazz i 2010 og hans forrige soloskive “Stillhouse” for fire år siden. Raknes er så mye mer enn en strålende jazzbassist i fotefara til Charles Mingus og med “Down South” kommer nok en bekreftelse.

Fra den andre sida

Det første halvåret av 2015 tilbrakte Raknes i Argentina sammen med familien sin. Kona Alexandra Archetti Stølen, også hun med solide røtter på Otrøya, er halvt argentinsk og de fant ut at de ville komme nærmere sine røtter og at barna også skulle få kjenne på hvor de kom fra. Som tenkt så gjort, men Raknes hadde på ingen måte tenkt å legge igjen bassen og stemmebånda i Norge. I løpet av halvåret der nede jobba han frem materialet og versjonene av andres låter som har blitt til “Down South” og sammen med de argentinske klassemusikantene Tiki Cantero på trommer og perkusjon og Patricio Hermosilla på akustiske gitarer har han laga nok et visittkort som vil bli stående – lenge!

Mye eget stoff

Raknes har skrevet åtte av de tolv låtene og tekstene – alle på engelsk. Det resterende er henta fra John Prine – “Angel from Montgomery”, Stephen Fosters “Hard Times”, Olney, Lanois og Harris´ “Deeper Well” og Guns´n Roses-hiten “Sweet Child of Mine” slik den aldri har blitt tolka før – jeg lover!

Steinar Raknes overraska voldsomt da han stod på scena under Moldejazz aleine med bassen og en sangmikrofon i 2010, han imponerte kraftig da han ga oss “Stillhouse” i 2012 og han bekrefter at han er en artist i internasjonal toppklasse med “Down South” – også i en sjanger langt utenfor jazzen.

Steinar Raknes

Down South

Reckless Records/Musikkopertatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg