For et fyrverkeri!

Arturo O´Farrill har tatt med seg sitt Afro Latin Jazz Orchestra fra New York “hjem” til Havana og Cuba og møtt lokale toppmusikanter. Det har det blitt fest av.

Arturo O´Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra – heftigere blir det knapt.

Etter at pianisten, komponisten og orkesterlederen Arturo O´Farrill hadde spilt på jazzfestivalen i Havana i 2013, fant han og produsenten for O´Farrills The Afro Latin Jazz Orchestra ut at de ville prøve å få spilt inn det New York-baserte orkesterets neste skive i akkurat Havana. De ville følge i fotspora til Dizzy Gillespie og Chano Pozo fra 1947 og en tradisjon som Arturos far, legenden Chico O´Farrill, var en viktig del av.

Det å innta Cuba og Havana med et amerikansk jazzband var ingen enkel affære siden forholdet mellom de to landene fortsatt var på frysepunktet, men etter intens jobbing lykkes de likevel. Hele følget på 58 personer inntok Havana i desember 2014 og mens de gjorde de siste forberdelsene til å gå i studio – O´Farrill hadde også invitert med seg en rekke cubanske toppmusikanter og komponister – så fortalte president Obama verden at nå skulle relasjonene mellom de to landene normaliseres. Det førte til ei helt spesiell stemning i studio må vite og “Cuba: The Conversation Continues” er på mange vis et symbol på den nye tida.

Denne dobbelt cden med godt og vel 90 minutter med livsbejaende musikk på øverste hylle, gir oss et tverrsnitt over hva afrolatinsk storbandmusikk kan være anno 2016. Her finnes det spor av Afrika, New Orleans, bebop og mange aspekter ved cubansk musikk blant annet og Arturo O´Farrill har satt sammen et enormt storband fra begge land og med solister som Rudresh Mahantappa på altsaksofon, så har dette blitt en fest av de sjeldne. Viva Cuba! Viva Arturo O´Farrill! Viva The Afro Latin Jazz Orchestra!

Arturo O´Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra

Cuba: The Conversation Continues

Motéma/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg