Hvilket par!

Det er ingen overdrivelse å hevde at møtet mellom Scott Hamilton og Karin Krog er av den sjeldne typen. Det er en underdrivelse faktisk!

Karin Krog og Scott Hamilton – a match made on earth!

Den amerikanske, men Italia-bosatte, tenorsaksofonisten Scott Hamilton har gjennom hele si karriere tatt for seg arva etter Lester Young og andre som mer eller mindre innstifta swingtradisjonen på saksofon. Han har hele tida vært tro mot dette idealet og er det på alle vis fortsatt. Han har gjennom flere titalls skiveinnspillinger spilt nesten det som er av standardlåter – han nesten er dette materialet. Og derfor passer han også perfekt sammen med vår egen vokaldronning Karin Krog når hun velger å gå tilbake til dette stoffet som har vært med henne helt fra hun slo gjennom på slutten av 50-tallet.

Sammen med en empatisk og meget stilsikker trio bestående av Hans Backenroth på bass, Kristian Leth på trommer og Jan Lundgren på piano – to svensker og en danske – tar de to oss med på ei reise som blant annet byr på “The Best Things in Life Are Free”, “I Must Have that Man” og “What a Little Moonlight Can Do”. “Sometimes I´m Happy” blir gjort med nyskreven tekst til Slam Stewarts basskor på ei Lester Young-innspilling, inderlig og tøft gjenskapt av Backenroth også, og et par kvartettlåter: “Will You Still Be Mine” – som Miles Davis gjorde på slutten av 50-tallet og den nydelige balladen “We´ll Be Together Again”.

Karin Krog synger bedre enn noen gang. Scott Hamilton spiller bedre enn noen gang. Sjøl om det ikke blir brutt noen ny musikalsk mark, så blir det skapt 52 minutter med vakker musikk. Det holder lenge det.

Scott Hamilton – Karin Krog

The Best Things in Life

Stunt Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg