Ny og flott stemme

Med Dina Billington har vi fått en ny vokalist – og veldig mye mer – som det skal bli veldig morsomt å følge i åra som kommer.

Dina Billington imponerer med debuten sin.

30 år tok det før Dina Billington, født og oppvokst på Ski og i Fredrikstad og nå bosatt i Halden, skulle vise seg fram som vokalist, tekstforfatter, komponist og illustratør-tegner for et større publikum i alle fall. La det være klart med en gang: Dina Billington har brukt tida svært godt.

Billington, med ei sterk, klar og følsom stemme, falt i jazzgryta allerede som tenåring. I mange år dreide det seg stort sett om standardlåter, men etterhvert gikk hun litt lei. Da beslutta hun å lage sitt eget stoff og basert på “Hun som drømmer” så har det vært en svært så korrekt avgjørelse. Her møter hun oss med 11 låter der hun har skrevet all tekst og musikk – og alt på norsk – tekstene altså!

Hun sier til slutt i mi favorittlåt “Tilbake” at “jeg er tilbake i mitt liv” og slik virker det gjennom hele dette visittkortet. Billington er en utmerket historieforteller og hun har fått tips og råd underveis fra forfatteren Håvard Rem når det gjelder tekstene. Mange av tekstene er som små noveller og ligger et godt stykke over gjennomsnittet når det gjelder populærmusikktekster for å si det slik.

Når hun så har med seg et meget empatisk lag til å tolke de vakre melodiene som har både jazz, viser og kabaretmusikk i seg, så er veldig mye på plass. Det betyr hennes foretrukne Ove A. Billington på tangenter, Jens Fossum på bass og Hermund Nygård på trommer og ikke minst banjo. Når så den canadiske topptrompeteren Kevin Dean også krydrer det hele på nydelig vis pluss litt ekstra krydder på noen av låtene også, så har dette blitt en pangstart på karriera for Dina Billington.

I tillegg til å være en veldig lovende musikant, så er Billington også bildekunstner og hun har både tegna coveret og illustrert hver enkelt låt.

Det hele er unnfanga i det meget ettertrakta Athletic Studio i Halden med sjef Kai Andersen ved spakene og i produsentstolen – dermed er også lyden slik den skal være og Billington er heldigvis miksa langt frem i lydbildet.

Dina Billington ønskes herved velkommen og 2016 har fått nok en flott start på året.

Dina Billington

Hun som drømmer

Naken records/barejazz.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg