En nordmann i New York

Saksofonisten Ole Mathisen har gjort New York til sin hjemby. Musikken hans er også jazzmetropolen verdig.

Ole Mathisen Outlier Ensemble er et nytt og svært spennende band.

Tenorsaksofonisten Ole Mathisen kommer opprinnelig fra Sandefjord og er storebror til gitaristen Hans og bassisten Per Mathisen. Det er altså ingen overdrivelse å påstå at disse brødrene tilhører en usedvanlig musikalsk klan.

Hans og Per har markert seg kraftig her hjemme med Spellemannpris og plateinnspillinger en masse – de er enkelt og greit svært ettertrakta musikanter.

Ole derimot staka ut en noe annerledes kurs på karriera si. Som bassbror Per så reiste også Ole til Berklee i Boston som så mange andre jazzmusikanter med ambisjoner. Per dro hjem igjen etter endt utdanning, mens Ole har blitt værende igjen over there. I dag underviser han på Columbia University i New York i tillegg til å jobbe mye som utøvende musiker. I stadig større grad har Ole Mathisen vist oss at han har noe helt eget på hjertet og med sin nye trio kanskje i større grad enn noensinne.

Mathisen er en utmerket jazzsolist med en langt framskreden teknikk i bagasjen – en teknikk han benytter til å skape et personlig uttrykk og ikke for å imponere. Dessuten er han en spennende komponist som i stadig større grad også har bevegd seg i retning samtidsmusikk. Med denne utgivelsen møter vi Mathisen og hans ganske ferske trio i et slags grensland der jazzuttrykket blir benytta til å tolke noen av hans klassiske komposisjoner. Trommeslageren Marko Djordjevic, opprinnelig fra Serbia, og pianisten og synthbassisten Julian Waterfall Pollack passer både Mathisen og dette originale uttrykket som hånd i hanske og de er åpenbart musikanter med en stor pallett å hente fra.

“7 Seconds to Sundown” er Mathisens bidrag til å vekke oss alle i forbindelse med miljøkrisa som vi alle må forholde oss til høyst sannsynlig jo før jo heller. Den er kun tilgjengelig på en USB Flash-pinne via Mathisens hjemmeside. Jeg kan love dere at det er verdt jobben med å skaffe seg denne originale musikken fra Ole utvandrer.

Ole Mathisen Outlier Ensemble

7 Seconds to Sundown

USB Flash – olemathisen.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg