Orda lever

Anja Eline Skybakmoen og Anders Lønne Grønseth løfter frem Haldis Moren Vesaas´ lyrikk på et vakkert vis.

Anja Eline Skybakmoen – ei vakker røyst.

Det er nesten som man blir varm om hjertet når unge musikanter som vokalisten Anja Eline Skybakmoen og komponisten og treblåseren Anders Lønne Grønseth skuer tilbake og finner ut at de vil gå ned i den tidløse og evige lyrikken til Haldis Moren Vesaas (1907-1995).

Det betyr at de har gått ned i en skatt så vakker, så klok og så full av livsvisdom at det er mye å hente for stadig nye generasjoner.

Skybakmoen har vi møtt i en rekke settinger allerede, men her med den lyse, klare stemma si tolker hun disse sterke nynorsktekstene slik jeg aldri hørt henne tidligere i alle fall. Flott, sterkt og nydelig.

Anders Lønne Grønseth viser oss nok ei side av seg sjøl.

Lønne Grønseth stopper på ingen måte å overraske han heller. Her har han tonsatt ti av dikta til Moren Vesaas og han gjør det nok en gang på et unikt vis. Han henter hemningsløst fra både et jazzutgangspunkt og et viseståsted og blander det elegant med kammermusikalsk krydder. Ensemblet består av dyktige jazzfolk som pianist Anders Aarum og eminente strykere som avgjort har skjønt hva Lønne Grønseth har ønska seg.

Haldis Moren Vesaas er en av de viktigste lyrikerne vi noengang har hatt.

Moren Vesaas og hennes lyrikk kommer aldri til å bli glemt. Likevel er det veldig viktig at nye generasjoner som Skybakmoen og Lønne Grønseth representerer, tar tak i orda og klokskapen hennes og videreformidler det til både unge og gamle.

Grøn/Sky

Ord frå ein annan skog

Pling Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg