Stille fyr fra Fire!

Fire! fortsetter å fortelle oss at de er noe av det hippeste som finnes i grenselandet mellom frijazz, psykedelisk rock og støy. Nå gjør de det på et helt nytt vis.

Fire! – sakte, men fortsatt like intenst.

Fire!, med Johan Berthling på bass, Mats Gustafsson på diverse saksofoner og Andreas Werliin på trommer og lap steel gitar, kom sammen i 2009 og har siden satt en standard for denne typen uttrykk på verdensbasis. De har også samarbeida med andre storheter med mer eller mindre like idealer som Jim O´Rourke og Oren Ambarchi. Gustafsson samla også 30 av sine nærmeste venner for å lage gigantutgava Fire! Orchestra, som nå har blitt 18, for noen år siden.

Her er de tilbake til kjerneutgava, men med den australske gitaristen Ambarchi og cellisten Leo Svensson på noen av de totalt fire spora.

Som med alt Gustafsson bedriver, så er også denne utgava av Fire! en intens affære. På trioens femte album har de likevel benytta seg av en litt annen innfallsvinkel enn den vi har blitt vant til. Etter tida med Fire! Orchestra følte de tre et behov få ta´n litt ned og de fire låtene de serverer oss er så nært Fire! kommer balladeuttrykket.

Den kollektivt unnfanga musikken er fortsatt rå, direkte, intens og brutalt vakker. De tre kjenner hverandre særdeles godt og det skinner gjennom i måten samtalene blir ført på – fullstendig fritt for behov om plass i sola for seg sjøl; her er det det kollektive uttrykket og bandet som står noe så vanvittig i fokus.

Fire! tar´n ned på sitt vis med “She Sleeps, She Sleeps”, men samtidig opprettholder de intensiteten og unikheten bandet hele tida har hatt. Fire! Er fortsatt de tøffeste gutta i klassen.

Fire!

She Sleeps, She Sleeps

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg